Şase persoane reţinute după o bătaie ca-n filmele de acțiune, petrecută într-o comună din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani, au fost reţinute pentru loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cei șase bărbați s-au bătut în apropierea unui local din comuna Iana FOTO arhivă Adevărul
Cei șase bărbați s-au bătut în apropierea unui local din comuna Iana FOTO arhivă Adevărul

Cele șase persoane s-au bătut în zona unui local din comuna Iana, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

„La data de 29 februarie 2024, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, faţă de ei fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În aceeaşi zi, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat faţă de alte patru persoane cercetate, tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Pe data de 1 martie, tinerii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile", a transmis IPJ Vaslui.

Pe 28 februarie, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana au luat faţă de doi bărbaţi cercetaţi, în vârstă de 35 şi 40 de ani, măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate şi dispunerea măsurilor legale.

Bătaie și focuri de armă

Un alt conflict în care au fost implicate mai multe persoane a avut loc pe 21 august 2023 în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui. 11 bărbați au fost atunci reținuți.

Polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, în localitatea Simila, comuna Zorleni, are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane și în urma căruia au fost vătămate două persoane.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat.

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 11 bărbați, din orașul Murgeni, județul Vaslui, bănuiți de „săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniştii publice, lovire sau alte violenţe și distrugere”.

„Luni, la ora 15.51, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin 112, cu privire la faptul că, în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, are loc un conflict în care sunt implicate mai multe persoane. În urma conflictului, au fost rănite ușor, două persoane. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din  cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii şi liniştii publice. Pe durata intervenției polițiștilor au fost efectuate, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment”, a anunțat IPJ Vaslui.

Bărbații reținuți au vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

La acel moment, pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura ordinea și liniștea publică, în localitatea Simila au fost instituite zone speciale de siguranță publică, pentru o perioadă de 15 zile. În cadrul zonelor speciale, ordinea și liniștea publică sunt menținute de către polițiști și jandarmi”.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite