Victorie istorică pentru FC Botoşani. De Paşte moldovenii şi-au spălat onoarea şi au învins Pandurii Târgu Jiu cu 3-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Botoşani a reuşit să învingă acasă pe Municipal pe Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 3-2. După un meci de infract, moldovenii şi-au luat revanşa după umilinţa din tur suferită pe terenul pandurilor cu 6-1. În urma acestei victorii FC Botoşani şi-a asigurat şederea pe prima scenă a fotbalului românesc. Istvan Fulop a fost eroul botoşănenilor înscriind un hat-trick.

În prima zi de Paşte, microbiştii botoşăneni au avut un motiv de bucurie în plus.  Duminică a fost programat meciul etapei a 28 a, de pe stadionul Municipal din Botoşani, dintre FC Botoşani şi

Pandurii

image

Târgu Jiu. 

Era un meci al orgoliilor pentru botoşăneni. În tur oltenii ”au măturat pe jos” cu FC Botoşani, pe teren propriu, umilindu-i cu 6-1.  FC Botoşani căuta revanşa dar şi trei puncte pe teren propriu după înfrângerea în faţa ”şepcilor roşii”  de la Universitatea Cluj.  Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru botoşăneni. 

Pandurii

image

au marcat în minutul 10 prin Enrico da Silva. Faza a fost banală, un corner, o minge trimisă către poartă de brazilian, iar portarul botoşănenilor, Curilac prinde mingea. După linia porţii însă. Era 1-0 pentru olteni. 

Moldovenii s-au aruncat în atac, iar ce a urmat pur şi simplu a aruncat în aer tribunele pline de spectatori chiar şi în zi de sărbătoare. Istvan Fulop, atacantul lui FC Botoşani a reuşit hat-trick-ul. ”Bombardierul” botoşănenilor i-a îngenuncheat pe Panduri marcând un gol în prima repriză, în minutul 12 şi încă două în partea a doua a jocului. Victoria părea sigură, iar onoarea botoşănenilor spălată la 3-1. Finalul a fost unul neindicat persoanelor slabe de inimă. 

Pandurii

image

s-au apropiat la un gol diferenţă prin reuşita lui Dos Santos. Acesta a trimis balonul cu capul din şapte metri în poarta lui Curileac. După cinci minute de prelungiri şi emoţie, FC Botoşani a rămas învingătoarea. Scorul final a fost 3-1 iar echipa moldoveană şi-a consolidat poziţia în prima ligă rămânând pe locul 8 şi departe de ”zona fierbinte”.  

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options

Ads by OnlineBrowserAdvertisingAd Options

La final antrenorul lui FC Botoşani, Leo Grozavu şi-a lăudat jucătorii. ” A fost un meci de mare încrâncenare, un meci cu încărcătură, a fost un meci pentru cei slabi de inimă interzis, am pornit din nou cu handicap pe tabelă, 0 – 1 în schimb am reuşit să ne revenim extraordinar de bine pe tabelă şi să marcăm de trei ori.  nu pot să fac decât plecăciuni în faţa jucătorilor pentru cum au jucat, nu pot decât să fac plecăciuni în faţa acestor suporteri minunaţi pentru că s-a dovedit încă o dată că atunci când publicul este alături de echipă, jucătorii capătă  aripi”, a precizat Leo Grozavu. 

De cealaltă parte Cristi Pustai s-a arătat dezamăgit că elevii săi au primit trei goluri prea uşor. 

FC Botoşani: portar: Curileac; fundaşi: Dinu,Oltean,Ivanovs, Acsinte; mijlocaşi: Fulop,Croitoru,Vaşvari,Codoban; atacanţi: Stojckov,Cârjan.

Pandurii

image

Târgu Jiu: portar: Gliva; fundaşi: Unguruşan, Paraskevas,Erico, Moncilovic; mijlocaşi: Eltron,Paul Anton,Nistor,Shamsin; atacanţi: Matulevicius, Nicoară.

Citiţi şi:

Pandurii - Săgeata 0-0: vor în Europa, dar nu mai bat pe nimeni la Târgu-Jiu

Pandurii va avea stadion de patru stele

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite