Un poştaş din Botoşani s-a spânzurat după ce a fost suspectat că a furat banii de pensii

0
Publicat:

Un poştaş din Botoșani şi-a pus capăt zilelor după ce a fost suspectat de mai multe persoane că a furat banii din pensii şi indemnizaţii. Rezultatele primelor cercetări arată că banii dispăruseră.
 

 Factor poștal. FOTO Facebook CN Poşta Română
Factor poștal. FOTO Facebook CN Poşta Română

Poștașul a fost găsit miercuri dimineață spânzurat în locuinţa sa din localitatea Pietricani, Săveni. Desoperirea macabră a fost făcută chiar de fiul acestuia. Tânărul nu îşi găsea tatăl prin gospodărie, iar când a urcat în podul casei a avut parte de o imagine de coşmar. Tatăl lui zăcea fără suflare, cu un ştreang în jurul gâtului, scrie Monitorul de Botoșani.

Era poștaș de 25 de ani

Bărbatul avea 50 de ani și era poştaş la Oficiului Poştal din comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani, de aproximativ 25 de ani. Recent, mai mulţi localnici din comună i-au acuzat pe angajaţii Oficiului Poștal din comuna Drăgușeni că nu au livrat banii oamenilor înainte de Crăciun, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a demarat o anchetă. 

Ce arată cercetările preliminarii

Banii , într-adevăr, dispăruseră. Prejudiciul estimativ ar fi de 137.000 de lei. „Cercetările preliminarii confirmă aspectele reclamate. S-a dispus verificarea amănunţită în cazul acesta cu organele financiar contabile. Acestea vor merge, începând de joi să verifice modul de achitare al mandatelor speciale. În urma anchetei urmează să fie stabilit prejudiciul exact dar și gradul de vinovăţie al persoanelor de acolo. Este un fapt regretabil”, a declarat Nelu Ştir, directorul Poştei Române din Botoşani.

Amintim că, în octombrie 2022, polițiștii argeșeni au finalizat cercetările într-un alt dosar cu un poștaș acuzat că a fugit cu pensiile unor bătrâni și ale unor persoane asistate social din Argeș. Dosarul a ajuns la Parchet, cu propunere de trimiterea în judecată pentru delapidare, fals și uz de fals.

în urmă cu câțiva ani, și Casa de Pensii din judeţul Ialomiţa s-a aflat în centrul unui scandal uriaş, după ce din instituţie au dispărut banii pentru ajutoarele de înmormântare.

.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite