Un bărbat din Botoșani și-a incendiat câinele pentru că „era prea gălăgios”. A fost reținut pe polițiști

0
Publicat:

Un bărbat din judeţul Botoşani a fost reţinut de poliţişti după ce şi-ar fi incendiat câinele din gospodărie, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Câinele incendiat a murit în chinuri FOTO Poliția Română
Câinele incendiat a murit în chinuri FOTO Poliția Română

Potrivit acestora, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au emis ordonanţa de reţinere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 50 de ani, din comuna Corni, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

„Din cercetări, a reieşit faptul că acesta, la data de 14 octombrie, în timp ce se afla la domiciliul său, şi-ar fi rănit şi, ulterior, incendiat câinele, deranjat de faptul că acesta ar fi prea gălăgios”, au precizat oficialii Poliţiei.

Animalul a murit în chinuri groaznice. În apărarea s-a, bărbatul a încercat să aducă argumentul că avea discernământul diminuat de faptul că ar fi consumat băuturi alcoolice peste măsură.

Sursele judiciare au dezvăluit că botoșăneanul ar putea fi supus și unei expertize psihiatrice, dată fiind maniera extremă în care a ucis animalul.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ, urmând ca, în funcţie de anchetă, faţă de acesta să fie luată o măsură preventivă.

Pedepse mai dure pentru cruzimea față de animale

Vă reamintim că din 19 mai 2022 pedepsele pentru cruzimea față de animale (și alte fapte similare) au fost mărite drastic în urma modificării legislației aferente.

Românii care chinuie, schingiuiesc ori nu oferă hrană animalelor pe care le dețin riscă închisoare de până la 3 ani. Până acum, pedeapsa era de maximum un an. Noile prevederi din Legea pentru protecția animalelor pedepsesc mai aspru infracțiunile comise asupra lor.

Pentru omor cu intenție, pedeapsa crește de la unul, la șapte ani de închisoare.

Și valoarea amenzilor a fost majorată: până joi, un stăpân care nu îi oferea animalului său un adăpost corespunzător, nu îi dădea posibilitatea de mișcare suficientă și nu îi acorda îngrijirea corespunzătoare putea primi o amendă de până la 3.000 de lei. Acum, aceeași amendă poate să ajungă la 12.000 de lei.

În premieră pentru Legea privind protecția animalelor, au fost introduse prevederi legate de zoofilie, act considerat „infracțiune” și „rău tratament aplicat animalului”.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite