Trei directori într-un singur an! Ionică Nechifor este noul şef al Staţiunii de la Popăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionica Nechifor, noul director al Statiunii de Cercetare Popauti FOTO Adevarul
Ionica Nechifor, noul director al Statiunii de Cercetare Popauti FOTO Adevarul

Preşedintele Asociaţiei Moldoovis a ocupat scaunul ocupat la începutul acestui an de Ilie Chiorăscu, care a fost înlocuit în luna februarie cu Marian Florea. Acesta nu a rezistat decât cinci luni la conducerea instituţiei.

Preşedintele Asociaţiei Moldoovis, Ionică Nechifor, a fost numit, luni, în funcţia de director al staţiunii de Cercetare Popăuţi. Deşi este acuzat că ar fi „vânat” postul pentru că ar avea interese economice, noul director neagă toate aceste acuzaţii şi susţine că vrea doar să readucă staţiunea la ce a fost cândva. 

„Faptul că am fost numit director prin decizia Academiei nu pot decât să mulţumesc preşedintelui pentru încrederea acordată şi îi asigur că Staţiunea de Cercetare Popăuţi îşi va relansa imaginea şi efortul cercetătorilor de o păstra pe linia de plutire. Vreau să îi asigur pe toţi că nu am niciun interes economic şi vreau să îi asigur pe totţi că mă voi opune în totalitate celor care vor încerca să aibe alte interese decât acelea de a susţine cercetarea”, a declarat noul director al Staţiunii de la popăuţi, ionică Nechifor. 

Reprezentanţii Academiei Române susţin că de vină pentru demiterea lui Marian Florea este lipsa de experienţă. 

„Experienţa mai redusă precum şi situaţiile dificile din această perioadă nu i+au permis să depăşescă anumite greutăţi”, a explicat prof.univ.dr. Teofil Creangă. 

La instalarea în funcţie a lui Ionică Nechifor, pe lângă reprezentanţi ai Academiei Române au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu dar şi primarul comunei Răchiţi, Gheorghe Iacob. 

Cititi si

Directorul staţiunii Popăuti a renunţat la funcţie

Staţiunea de Cercetare de la Popăuţi ar putea ajunge în proprietatea Consiliului Judeţean Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite