Transport gratuit cu tramvaiul în “Săptămâna Mobilităţii Europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul cu tramvaiul va fi gratuit sâmbătă şi duminică
Transportul cu tramvaiul va fi gratuit sâmbătă şi duminică

Primăria Municipiului Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează o serie de acţiuni dedicate "Săptămânii Mobilităţii Europene". Botoşănenii vor putea circula gratuit în weekend cu tramvaiele şi vor fi îndemnaţi să renunţe la maşină în favoarea bicicletei.

Primăria Municipiului Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează o serie de acţiuni menite să atragă atenţia cetăţenilor asupra transportului durabil, prin introducerea unor mijloace alternative, în vederea reducerii poluării aerului şi conştientizării publicului cu privire la beneficiile potenţiale pentru mediul înconjurător, sănătate şi calitate a vieţii.

În mai multe unităţi de învăţământ din judeţ  vor fi  organizate  seminarii cu scopul de a-i informa pe cei mai mici dintre botoşăneni, dar şi cadrele didactice asupra reducerii poluării mediului înconjurător.

"Întrucât anul acesta sunt demarate lucrări de amploare în oraş, nu vom opri circulaţia pe niciuna din străzile municipiului, cum făceam în anii trecuţi, pentru acţiuni de genul marşul biciliştilor  sau în oraş fără maşina mea, pentru a nu perturba şi mai mult traficul. Vom desfăşura însă mai multe acţiuni de informare în rândul elevilor şi a cadrelor didactice în şcoli şi grădiniţe, iar, cu sprijinul societăţii Eltrans, vom pune la dispoziţia botoşănenilor posibilitatea de a renunţa două zile la maşina personală în favoarea tramvaiului", a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa.

Botoşănenii vor putea circula, sâmbătă şi duminică, gratuit cu unul din tramvaiele care vor circula în oraş. Societatea Eltrans a răspuns pozitiv solicitării Primăriei Botoşani de a oferi botoşănenilor o alternativă la utilizarea propriilor autovehicule.

Cea de-a X-a ediţie a campaniei intitulată Săptămâna Mobilităţii Europeană care are loc anul acesta se derulează sub sloganul „Mobilitatea alternativă". Prin aceasta se doreşte sprijinirea tranziţiei către un sistem de transport eficient din punct de vedere al resurselor, prin promovarea modalităţilor eficiente şi curate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite