Sute de botoşăneni doborâţi de mâncare şi băutură, în zilele de Crăciun. Urgenţele au fost supraaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost aglomerată de Crăciun FOTO btonline.ro
Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost aglomerată de Crăciun FOTO btonline.ro

Sute de botoşăneni au fost doborâţi de mâncare şi băutură în zilele de Crăciun. Unitatea de Primire a Urgenţelor a fost sufocată de pacienţi cu intoxicaţii sau probleme digestive sau circulatorii cauzate de hrana prea abundentă şi prea grasă sau de consumul exagerat de alcool.

 Este deja o tradiţie la Botoşani ca Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” să fie aglomerată de sărbători. Evident, cele mai multe cazuri sunt cele cauzate de intoxicatii sau decompensări cauzate de mâncare în exces şi băutură. 

Nu mai puţin de 600 de pacienţi au ajuns la UPU, după ce au fost doborâţi de mâncare şi băutură. Cei mai mulţi botoşăneni au ajuns la Urgenţe cu probleme digestive cauzate de mâncare prea multă şi prea grasă dar şi de intoxicatii cu alcool. Au fost însă şi cazuri de botoşăneni care au căzut pe gheaţă. 

”Preponderent patologia a fost bazată pe tulburări digestive din cauza unui consum excesiv de alimente, pe consumul de alcool, bineînţeles şi patologie traumatică cu specificitate ortopedică”, a precizat pentru botosaneanul.ro, Ramona Guraliuc, medic şef UPU Botoşani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Metode care întârzie apariţia efectelor alcoolului

Tânărul care şi-a ucis vecinul în plină stradă a fost condamnat la închisoare. Crima a fost pusă pe seama beţiei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite