Solista botoșăneană Viorica Ciotoi, găsită moartă în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul a fost descoperit de către soţul cântăreţei, care a sunat la 112. Dezbrăcată complet, femeia era căzută în genunchi, cu trupul lăsat pe spate. Poliţia a deschis o anchetă şi aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla cauza morţii.

Lumea muzicală din Botoşani este consternată de vestea că solista de muzică populară Viorica Ciotoi s-a stins din viaţă la numai 41 de ani. Interpreta a fost găsită  moartă în locuinţa sa duminică, în jurul orei 17.00, de către soţul ei, Marius, muzicant şi el. În garsoniera din comuna Mihai Eminescu erau şi cei doi copii ai lor, de doi şi respectiv patru ani. 

Necazuri de la bani şi băutură

Cadavrul cântăreţei a fost  găsit într-o poziţie destul de suspectă. Femeia era dezbrăcată, căzută în genunchi , cu trupul lăsat pe spate. Criminaliştii susţin că nu au găsit urme de violenţă sau alte indicii care să ducă la suspiciuni privind comiterea unei crime.
„Cazul este cercetat ca moarte suspectă. Noi am fost anunţaţi la ora 17.18 de către soţul ei, prin 112. Din primele cercetări nu a reieşit că ar fi vorba de comiterea vreunei infracţiuni. S-a dispus efectuarea necropsiei şi a unor analize toxicologice şi aşteptăm rezultatele. Sunt anumite aspecte intime din viaţa familiei pe care nu le putem comenta pentru că nu ţin de ancheta noastră“, a declarat Daniela Daria, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

La două zile de la moartea femeii, legiştii nu au reuşit să stabilească cauza decesului. Ei au prelevat probe pe care le-au trimis pentru analiză la laborator. „Rezultatele le vom avea abia peste o lună pentru că se fac şi analize de toxicologie şi durează“, a spus medicul legist Vasile Isăilă.
Viorica Ciotoi trăia la limita sărăciei de trei ani, spun apropiaţii. Declinul artistei a început imediat după naşterea copiilor. Nu mai era solicitată la petreceri sau la televiziuni locale şi avea din ce în ce mai puţini bani.

Cântăreaţa trăia pe datorie în ultima perioadă. Inclusiv medicamentele pentru cei doi copii le lua „pe caiet“ de la farmacia de la parterul blocului. „Într-o zi a venit Marius, soţul ei, cu un leu în mână şi mi-a cerut paracetamol şi aspirine pentru că micuţii erau răciţi. Le dădeam pe datorie de mila copiilor“, a spus Cristina Dron, farmacistă. Alţi vecini susţin că interpreta se plângea în ultima vreme că nu putea să respire când depunea efort.
„Zilele trecute m-am întâlnit cu ea pe scări şi gâfâia foarte tare. S-a oprit şi mi-a spus că nu are aer şi se sufocă la efort. Poate că suferea de inimă şi nu se trata. Cine ştie? Ea mai şi bea pe la nunţile unde mergea şi poate nici nu avea voie“, a spus Mărioara Damachi, o vecină.

Nimeni nu-şi explică însă de ce cântăreaţa era dezbrăcată în momentul când a fost găsită moartă de soţul ei. Unii vecini susţin că au auzit scandal şi ţipete cu o seară înainte de tragedie. Se pare că soţul cântăreţei căzuse în patima băuturii de câteva luni de când nu mai era chemat la petreceri.

„Mi-era milă de cei doi copii care nu au nicio vină“, a spus Adriana P., una dintre locatarele blocului de garsoniere din Cătămărăşti Deal. Viorica Ciotoi va fi înmormântată astăzi în cimitirul din satul Roşiori, comuna Răchiţi, acolo unde trăiesc părinţii solistei. Sicriul cu trupul neînsufleţit este depus la biserica din sat, iar înmormântarea va avea loc în jurul prânzului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite