Regal teatral la Botoşani. Astăzi, începe Festivalul AmFiTeatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul AmFiTeatru se afla la cea de-a VI a editie FOTO Facebook
Festivalul AmFiTeatru se afla la cea de-a VI a editie FOTO Facebook

Festivalul concurs de teatru pentru liceeni se află la a VI a ediţie şi a adunat, în acest an, nouă trupe de actori  din ţară.

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare primăvara, scena Teatrului „Mihai Eminescu” să fie dedicată tinerilor actori. Şi în acest an, festivalul a atras atenţia a zeci de tineri din mai multe oraşe ale ţării, care îşi vor pune în scenă spectacolele pregătite.

La acestă ediţie vor participa nouă trupe din Botoşani, Săveni, Huşi, Braşov sau Bucureşti. Festivalul va debuta, joi, începând cu ora 14.00. Prima trupă care va urca astăzi pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” este „Drama Club” din Botoşani cu spectacolul „La lilieci”, după Marin Sorescu. De la ora 16.00, trupa „Alter” Botoşani va pune în scenă spectacolul „Bună seara, domnule Eminescu”, pentru ca de la 17.30, „Catharsis” Botoşani să prezinte spectacolul „Harap Alb”, după Ion Creangă.  Iubitorii de teatru pot urmări şi piesa Teatrului „Mihai Eminescu”, „Maestru, Meşterul şi Mihaiţă”.

Festivalul din acest an a fost organizat de elevii “Atelierului de Teatru”, trupa Colegiului Mihai Eminescu. Trei actori bucureşteni vor face parte din juriul concursului din acest an. Este vorba despre Alexandru Ivan, Alexandru Pavel şi Adrian Nicolae dar şi de doi reprezentanţi locali.

La fel ca la fiecare ediţie şi în avcest an festivalul s-a bucurat de sprijinul Teatrului Mihai Eminescu.

Una din direcţiunile teatrului a fost de a da poziţia de organiztor şi executant tinerilor. Noi am iniţiat acest festival şi supervizat şi vin acum tinerii şi-l organizează în condiţii deosebite ceea ce mă face să cred că teatrul e pe mâini bune, a spus Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu.

Iar ca element de nouatate pentru această ediţie, ultima seară de spectacole, inclusiv gala laureaţilor, se va desfăşura la Centrul de Studii Mihai Eminescu din Ipoteşti.  

Mai puteti citi si: Incepe cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru "Gala star"

                               Elevii actori ai Colegiului "Unirea" au cucerit Marsilia

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite