Povestea incredibilă a româncei care a scăpat din „iadul“ de la Bruxelles. Roxana Ştefănucă şi fiica ei de 2 ani sunt singurii supravieţuitori din vagonul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O botoşăneancă de 23 de ani şi fetiţa ei de doar 2 ani au supravieţuit ca prin minune atentatelor de la metroul din Bruxelles. Acestea se aflau chiar în vagonul în care a explodat bomba şi sunt singurele persoane rămase în viaţă din aceea parte a metroului. Românca şi fiica sau au fost scoase de salvatori, dintre cadavre.

Pe 22 martie, capitala Belgiei, Bruxelles, a fost cuprinsă de teroare. Două atacuri teroriste, au zguduit, inima Uniunii Europene. Încărcături explozibile detonate pe aeroportul Zaventem, dar şi la metrou, au provocat zeci de morţi şi sute de răniţi. 

Printre cei care au trăit coşmarul acelei zile se află şi o femeie din judeţul Botoşani şi fiica acesteia de numai 2 ani. Roxana Ştefănucă are 23 de ani, este originară din Mileanca, judeţul Botoşani şi a fost surprinsă de atacurile teroriste, la metrou. Ea se afla chiar în vagonul în care a explodat bomba. Culmea, printre mormanele de cadavre, femeia a supravieţuit în mod miraculos.

Poveste de groază trăită la 2 ani

Roxana Ştefănucă şi fiica sa de doi ani, Miruna, sunt internate în spitalele belgiene. Au arsuri şi răni. Roxana a fost găsită de soţul şi părinţii ei, plecaţi în căutare. Prin intermediul lor, botoşăneanca a reuşit să-şi contacteze sora, Anca Cucuruzeac, ce locuieşte în satul Răchiţi, în apropierea municipiului Botoşani. Printre lacrimi, Anca Cucuruzeac a reuşit să vorbească 3 minute cu sora sa rănită. Roxana i-a povestit pe scurt ceea ce s-a întâmplat şi coşmarul prin care trecuse. Femeia, în ziua atentatelor, se pregătea să-şi ducă fata cea mare, în vârstă de 5 ani, la şcoală. 

image

Roxana Ştefănucă şi fetiţa ei de 5 ani FOTO Facebook, arhivă personală Roxana Ştefănucă

Cum nu avea cu cine să o lase pe cea mică de 2 ani a luat-o cu ea într-un căruţ. La întoarcerea de la şcoală, Roxana şi fiica sa au urcat în metrou, chiar în vagonul în care urma să explodeze bomba. Când s-a declanşat „iadul“, Roxana s-a trezit trântită la pământ şi acoperită de cadavre. A mai avut puterea să lupte pentru a vedea dacă fiica ei, aflată în căruţ, mai trăia, după care a căzut. 

„Mi-a spus că a căzut o altă doamnă peste ea, doamnă care era moartă. S-a ridicat cum a putut şi s-a uitat la fetiţă, care era în cărucior, după care şi-a pierdut cunoştinţa. Au fost singurele care au scăpat din acel vagon. „Vă daţi seama era chiar în vagonul, în care era bomba. Erau numai fiare contorsionate acolo”, spune Anca Cucuruzeac, sora victimei. 

Pentru rude şi prietenii de familie, supravieţuirea mamei şi a fetiţei este un adevărat miracol. „Este o minune că a supravieţuit. Este singura supravieţuitoare. Ea şi fata. Probabil pe fetiţă a apărat-o şi căruciorul“, spune Luminiţa Pascariu, o prietenă de familie.

Mamă şi fiică despărţite

Atentatul terorist le-a despărţit însă pe cele două supravieţuitoare. Echipele de salvare au găsit-o întâi pe Roxana, prin muntele de cadavre. Au dus-o la Spitalul Militar din Bruxelles, după cum spune Luminiţa Pascariu. O altă echipă, ceva mai târziu, a reuşit să găsească fetiţa. Au dus-o, însă, la alt spital. Imediat după anunţarea atentatelor, părinţii şi soţul Roxanei, aflaţi în Bruxelles, au fugit în căutarea lor. Le-a luat peste două ore, spun apropiaţii, să le găsească.

image

 Anca Cucuruzeac, sora victimei FOTO Cosmin Zamfirache

Ore ale disperării şi speranţei. „Au fost seaparate în timpul exploziei. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat pentru că părinţii mei erau la serviciu. Au văzut că nu răspunde la telefon, au dat-o la dispăruţi, cei de la poliţie i-au trimis la spitale. Şi le-au găsit la spitale diferite“, spune Anca Cucuruzac. Amândouă au supravieţuit şi sunt tratate. Roxana este şi conştientă. „Este conştientă, vrem să vedem pe viitor ce se va întâmpla. Vă daţi seama că ne putem aştepta la orice“, spune Anca.

În căutarea fericirii

Roxana Ştefănucă este plecată în Belgia cu aproape toată familia. Apropiaţii spun că mai întâi au plecat părinţii acesteia în urmă cu 6 ani, iar apoi Roxana şi soţul ei. Botoşăneanca se află de 5 ani în Belgia, locul unde s-au născut şi copii acesteia, iar soţul şi tatăl acesteia au o mică afacere în domeniul construcţiilor. Familia spune că nu au văzut niciodată o ameninţare în Belgia, dimpotrivă. Era un loc unde se puteau realiza financiar, un loc cu infinite posibilităţi faţă de Mileanca natală. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Barbari sângeroşi sau războinici abili? Cum gândesc şi ce vor teroriştii islamici –din Occident, dar complet străini de acesta

Atentatele de la Bruxelles. Cum pot fi prevenite atacurile teroriste pe aeroporturi şi în alte locuri publice

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite