Poliţist ameninţat cu moartea. Un şofer i-a incendiat maşina. Sindicaliştii cer protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina poliţistului a fost incendiată FOTO news.ro
Maşina poliţistului a fost incendiată FOTO news.ro

Sindicaliştii din Poliţie acuză Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani că nu protejează un poliţist ameninţat cu moartea şi hărţuit, de un şofer prins beat la volan. Omul legii îi întocmise dosar penal şi s-a trezit cu maşina incendiată chiar a doua zi, fără să fie protejat în vreun fel.

Sindicatul poliţiştilo Europol a semnalat un aspect grav petrecut la Botoşani. Sindicaliştii spun că un poliţist a fost lăsat, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, la cheremul infractorilor. Totul a pornit de la un dosar penal întocmit unui şofer beat. Mai precis, un agent de poliţie din Darabani, la începutul lunii decembrie, a depistat în trafic un şofer băut. Poliţistul i-a întocmit şoferului dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţistul ar fi fost ameninţat cu moartea de şoferul prins băut. Mai mult decât atât, spun sindicaliştii de la Europol, a doua zi, agentul de poliţie s-a trezit cu maşina incendiată.

”Maşina unui poliţist incendiată. Acestea sunt consecinţele pe care le suportă poliţiştii care îşi fac treaba. Este realitatea dureroasă din judeţul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani a fost ameninţat cu moartea pentru că a «îndrăznit» să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influenţa alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuinţă alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieşit şi-a văzut autoturismul în flăcări”, au precizat sindicaliştii de la Europol. Mai mult decât atât, reclamă aceeaşi sindicalişti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a făcut nimic pentru protecţia poliţistului. ” Conducerea IPJ Botoşani nu a dispus măsuri de protecţie pentru poliţist şi familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracţiune de distrugere faţă de autori necunoscuţi”, au precizat aceştia. Mai mult decât atât Europol spune că se va implica pentru încadrarea faptei în ultraj.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO Un muncitor acuzat că a tăiat un poliţist a fost, de fapt, victimă. Poliţistul l-a snopit în bătaie

Femeie din Deva hărţuită şi agresată în plină stradă, după ce a refuzat avansurile unui bărbat

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite