Percheziții de amploare la AJOFM Botoșani. Acțiunea este coordonată de Parchetul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt descinderi de anvergură la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani. Instituția este plină de anchetatori, ajutați de mascați, acțiunea fiind coordonată de Parchetul European. Se bănuiesc afaceri cu fonduri pentru șomeri.

Mascații au descins astăzi la sediul AJOFM
Mascații au descins astăzi la sediul AJOFM

Încă de la ora 7.00 dimineața a zilei de joi, 18 aprilie 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani a fost luată cu asalt de anchetatori și mascați. Directorul instituției Anca Apăvăloaie a primit ordin de percheziție la sediul instituției, încă de la prima oră, iar birourile sunt verificate cu amănuntul. Sunt ridicate probe.

Ancheta este derulată, din primele informații, de Parchetul European și așa cum mărturistește și Anca Apăvăloaie vizează plăți făcute la convenții cu agenții economici pentru șomeri, din 2018 până în 2021 - plăți inclusiv din bugetul asigurărilor de șomaj.

Practic ar fi vorba despre o speță anchetată încă de acum doi ani, în care se verifică modul în care mai mulți agenți economici au obținut subvenții de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Subvențiile erau acordate pentru angajarea, în condițiile legii a șomerilor de peste 45 de ani, părinți unici susținători de familii monoparentale, șomeri care nu reușeau să se mai angajeze, dar și tineri dintr-o anumită categorie. Aceștia trebuiau angajați pe minimum 18 luni. În schimb angajatorul respectiv primea 2250 de lei pe lună, ajutor de la stat.

În această cauză ar exista suspiciuni că nu au fost îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege pentru a încheia o convenție cu AJOFM și mai ales pentru a primi subvenția.

Revenim cu detalii

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite