Fost director la Forţele de Muncă, trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul director
Fostul director

Fostul director al AJOFM Călăraşi, Nicolae Chirana, alături de o altă persoană au fost trrimise în judecată de către procurorii DNA pentru complicitate la luare mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei a inculpaţilor. Este vorba despre Nicolae Chirana, la data faptei director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Călăraşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, şi o persoană fizică, la data faptei participant la implementarea proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL”, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită.

În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au stabilit cum au fost comise infracţiunile. Astfel, în contextul implementării proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL” (destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă), în perioada iunie – iulie 2014, inculpatul Chirana Nicolae, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi (AJOFM Călăraşi), ar fi pretins, prin intermediul celeilalte inculpate, de la mai multe persoane participante la implementarea proiectului amintit anterior, un comision de 10% din venitul salarial, redus ulterior la 100 lei.

Conform DNA, banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpat ca urmare a îndeplinirii unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv transmiterea către o societate comercială, partener de proiect cu A.J.O.F.M. Călăraşi, a propunerii de angajare a persoanelor respective în cadrul implementării proiectului menţionat mai sus.

Au recunoscut comiterea faptelor

În prezenţa avocaţilor, cei doi inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

- 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii,

- 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Călăraşi.

Vă mai recomandăm şi:

Dezastru ecologic provocat de un bulgar, la Bicaz. Amoniacul a ucis zeci de tone de peşte din păstrăvării

Mai ceva ca pe vremea Imperiului Otoman. Anchetă împotriva primarului Istanbulului pentru „lipsă de respect“ faţă de un sultan

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite