Părinţii Larisei, la un pas de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinela şi Alin Hoancă din localitatea Urlaţi, acolo unde s-a produs tragedia, sunt cercetaţi de poliţişti şi şi-ar putea pierde şi ceilalţi patru copii.

Părinţii fetiţie de trei luni care a murit joi în localitatea Urlaţi, comuna Gorbăneşti,  după ce a căzut într-un cazan aflat pe plită sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă. „Faţă de părinţii minorei se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a spus Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să stea după gratii până la cinci ani. Potrivit poliţiştilor, Larisa Hoancă putea fi în viaţă acum, dacă părinţii ar fi supraveghet-o şi nu ar fi pus pe primul loc distracţia.

Şi-au băut minţile
Marinela şi Alin Hoancă au chefuit până târziu în noapte, iar joi la ora 2.30 au adormit, răpuşi de alcoolul consumat peste zi. „Pe fondul consumului de alcool din ziua anterioară, părinţii minorei nu au sesizat faptul că în cursul nopţii fiica lor a căzut în vasul aflat pe plită“, a completat Daniela Darea. Larisa Hoancă a murit după ce s-a rostogolit de pe vatră, acolo unde o culcaseră părinţii, într-un cazan cu apă aflat pe plită. Deşi părinţii au dormit în aceeaşi încăpere, aceştia nu au auzit nimic. Au aflat abia dimineaţă, când s-au trezit. 

Riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti
În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost constatate semne de violenţă. S-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor morţii.
De rezultatul necropsiei şi de cel al anchetei efectuate de procurori va depinde şi viitorul celorlalţi copii ai familiei Hoancă. Protecţia Copilului a demarat o anchetă pentru a stabili dacă părinţii vor fi decăzuţi din drepturi.

„Luăm în calcul şi acţiunea decăderii din drepturi. Aşteptăm mai întâi rezultatele necropsiei şi rezultatele anchetei sociale în care să vedem şi trecutul părinţilor, dacă erau alcoolici, dacă copiii au fost supuşi la rele tratamente şi dacă erau neglijaţi“, a declarat Liviu Rădăşanu, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Familia Hoancă mai are încă patru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani. Doi dintre minori provin dintr-o relaţie anterioară a mamei.

Tragedia putea fi evitată

Decesul fetiţei putea fi evitat, dacă parinţii micuţei Larisa ar fi ascultat de asistentul social care a vizitat familia cu o zi înainte de tragedie. „Asistentul social a fost cu o zi înainte la domiciliul familiei, fiind vorba de acele vizite periodice în cazul sugarilor, şi a avertizat familia cu privire la pericolul producerii unui accident, copilul fiind găsit pe sobă“, a declarat Cecilia Spătaru, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite