Ordin al prefectului către primari: Deszăpeziţi căile de acces către secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ADEVARUL
FOTO ADEVARUL

Autorităţile locale sunt pasibile de sancţiuni în cazul în care alegătorii nu pot ajunge la urne din cauza zăpezilor.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din tot judeţul sunt în alertă după ce prefectul judeţului, Costică Macaleţi, le-a trasat sarcini clare: căile de acces secţii trebuie să fie menţinute deschise pe tot parcursul zilei.

Voluntarii de la sate trebuie să pună mâna pe lopeţi şi să curăţe zăpada astfel ca uliţele să fie practicabile. De asemenea, primăriile trebuie să intervină cu utilajele proprii.” Nu vreau să aud că avem secţii închise din cauza zăpezii”, a fost mesajul clar transmis de reprezentantul guvernului la Botoşani tuturor aleşilor locali.

Este de datoria primarilor să acţioneze cu utilajele din dotare şi cu angajaţii proprii pentru deszăpezire iar acolo unde sunt depăşiţi de situaţie să ceară ajutorul specialiştilor ISU. Cei care nu respectă ordinul vor fi sancţionaţi”, a declarat Costică Macaleţi, prefectul judeţului Botoşani.

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri dar şi cei de la Drumuri Naţionale nu pot acţiona decît pe traseele bine stabilite. Orice abatere de la traseu se face doar în baza unui ordin strict primit din partea prefectului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite