Oraş-şantier pe nervii botoşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii şi pietonii sunt puşi la încercare de lucrările apărute la tot pasul pe străzile din municipiu. Edilii susţin că această campanie de asfaltări şi plombări va dura cel mult o săptămână.

Şantierele pe străzile municipiului au apărut în ultima săptămână din aprilie ca ciupercile după ploaie. Spre disperarea şoferilor, traversarea oraşului a devenit un adevărat test de rezistenţă psihică.

„Dacă te grăbeşti undeva nu ai nicio şansă să ajungi la timp. Se circulă foarte greu. S-au deschis şantiere în mai toate zonele din oraş. Cred că trebuiau să le înceapă pe rând, nu să încurce toată circulaţia“, a spus nemulţumit Alex Morar, un şofer din Botoşani.

Disperarea şoferilor este cu atât mai mare cu cât simultan cu lucrările de plombare şi asfaltare, în diferite zone din oraş firma Hidroconstrucţia execută lucrări de înlocuire a conductelor de apă.

„S-au demarat lucrările pe mai multe străzi. În aproximativ o săptămână ar trebui finalizate, în funcţie de cum se mişcă lucrătorii şi dacă e vreme bună. Sunt gropile din zona Gării, unde şoferii au mari bătăi de cap, iar acum se fac plombări“, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

„Prioritare sunt lucrările de pe strada Manoleşti Deal, care practic va deveni o stradă nouă, căci se schimbă şi se ridică borduri şi se asfaltează“, a precizat Ghiorghiţă. Edilul a mai spus că acesta este doar începutul campaniei de reabilitare a străzilor demarată de municipalitate.

Pentru acest an, au fost alocate de la bugetul local peste şapte milioane de lei pentru reparaţii.

Se lucrează la parcări

Oficialii botoşăneni au anunţat că săptămâna aceasta se lucrează la amenajarea a cinci parcări în zonele Stejari, Teodor Palimachi, Mioriţa, Tudor Vladimirescu - Săveni şi Griviţa.

În afară de acţiunile de asfaltare şi plombare, pe circa 30 de străzi au început şi lucrări de reprofilare şi completare cu material pietros.

Unde se lucrează
În afară de intervenţiile de pe strada Manoleşti Deal, lucrări mai ample executate de firma de construcţii Conrec se desfăşoară pe strada I.C. Brătianu, unde se toarnă asfalt, pe Calea Naţională, unde se fac plombări şi în zona Gării şi pe Aleea Donici, unde se repară trotuarele.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite