Modernizare cu iz de fraudă la Vama Racovăţ. Procurorii DNA au început cercetările. Şefa Direcţiei Regionale Vamale este implicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA au început cercetările privind modul în care au fost daţi banii pentru modernizarea vămii de la Racovăţ. Punctul de trecere este închis de patru ani de zile, iar firma care trebuia să efectueze lucrările este în faliment. Deşi nu s-a pus nici măcar o lopată cu nisip, societatea falimentară a primit o parte din banii pentru reabilitarea vămii.

 Ancheta privind vama de la Racovăţ a început după o bănuială de fraudă a procurorilor privind modul de acordare al banilor pentru modernizarea vămii. Mai precis în 2010,Direcţia Regională Vamală a dispus reabilitarea punctului vamal, ce trebuia adus la standardele Uniunii Europene.

 În acest scop a fost încheiat un contract cu firma Instal Design SRL din Bacău. Valorea contractului era de 320.000 de euro. Conducerea Direcţiei Regionale Vamale a plătit o bună parte din sumă. După ce au luat bani, se pare , reprezentanţii firmei au declarat falimentul. Fără să efectueze niciun fel de lucrare la Racovăţ. 

Pe scurt, au fost plătiţi degeaba. Banii se pare nu mai pot fi recuperaţi. În acest dosar este implicată şi Liliana Ion,şefa Regionalei Vamale , cea care s-ar fi implicat atât în semnarea contractului cât şi a plăţii către firma falimentară. Expertizele arată că valoarea prejudiciului s-ar ridica la 400.000 de lei constând în lucrări neefectuate. 

Cert este că Vama de la Racovăţ este de patru ani de zile închisă mărfurilor, deşi este unul dintre cele mai importante puncte vamale de trecere în Ucraina. Fără modernizarea vămii, nici reabilitarea drumurilor din nordul judeţului nu îşi mai are rostul.

citiţi şi:

Un preot, 32 vameşi şi poliţişti de frontieră şi cinci traficanţi, acuzaţi de DNA de contrabandă prin Vama Siret

Doi contrabandişti din Botoşani au prejudiciat statul cu 120.000 de euro. Aceştia au trecut fraudulos peste graniţă 40.000 de pachete de ţigări într-un singur an

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite