Metoda românească de plombare a unui drum: strat subţire de smoală cu carton peste cratere. „Este o batjocură...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum reparat cu smoală la Botoşani FOTO Cristian Andrioaei
Drum reparat cu smoală la Botoşani FOTO Cristian Andrioaei

La Botoşani, gropile din asfaltul de pe unul dintre cele mai proaste drumuri judeţene din Moldova au fost plombate cu smoală şi carton. Metoda tipic românească a stârnit revolta localnicilor, dar este aprobată de şefii de la Consiliul Judeţean, care iau apărarea constructorilor.

Drumul judeţean care străbate Botoşaniul de la un capăt la celălalt este plin de cratere. Consiliul Judeţean a angajat o firmă să plombeze gropile, însă localnicii din Todireni spun că lucrările au fost făcute în bătaie de joc.

assaasdsadsadsa

 Plombele puse pe drumul judeţean FOTO Cristian Andrioaei 

Găurile din asfalt au fost acoperite cu un strat subţire de smoală cu carton, pusă direct pe pământ, iar la nici câteva ore smoala s-a desprins de pe carosabil. „După mine, este în batjocură. În general, lucrările s-au făcut de mântuială“, spune Cristian Andrioaei, un localnic din Hlipiceni. 

Consiliul Judeţean dă vina pe ploaie

De cealaltă parte, şefii de la Consiliul Judeţean spun că procedura a fost respectată întocmai de constructor, însă recunosc că peste smoală ar fi trebuit montate, în asflat, plombele propriu-zise. „Este o emulsie pe acel sector de drum. Peste ea se toarnă plomba ca să facă priza cu materialul pe care îl cilindrezi. Probabil i-a prins ploaia şi au lăsat aşa“, a spus vicepreşedintele CJ, Dorin Birta. Autorităţile judeţene susţin că este o situaţie punctuală, doar la Todireni, unde nu a mai ajuns materialul de plombe. Bugetul total pentru întreţinerea drumurilor în judeţul Botoşani este de 14.5 milioane de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Afacerea şoselelor-fantomă plombate fictiv cu sute de mii de euro. Cum se toacă o avere din bani publici pe cărări de pământ clasate ca drumuri judeţene

48 de porţiuni de drumuri judeţene vor fi plombate, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite