Isterie în vulcanizările auto. A început goana după anvelopele de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronii vulcanicărilor au făcut liste de aşteptare
Patronii vulcanicărilor au făcut liste de aşteptare

Vulcanizările din Botoşani sunt asaltate de şoferi. Zeci de conducători auto stau ore în şir la rând pentru a-şi echipa maşinile cu anvelope de iarnă, iar unele vulcanizări sunt nevoite să facă programări pentru a face faţă solicitărilor.

Mai sunt doar câteva zile până la data de 1 noiembrie, termenul limită până la care şoferii sunt obligaţi să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, iar acest lucru face ca vulcanizările din oraş să lucreze la foc continuu. Zeci de maşini stau parcate în faţa vulcanizărilor aşteptând un loc liber, în timp ce alţi şoferi sunt programaţi chiar şi peste două zile pentru a-şi putea schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă. „Şoferii sunt speriaţi de amenzile mari, însă au lăsat pe ultimul moment echiparea maşinii. Aşa ca stau la noi ore în şir , chiar până târziu în noapte pentru a le fi schimbate cauciucurile.Noi avem program non-stop aşa ca facem programări la interval de câteva ore, însă alţii programează chiar şi la câteva zile" a declarat Vasile Sandu, administratorul unei vulcanizări din Botoşani.

Noua legislaţie cu privire la anveloparea maşinilor prevede amenzi usturătoarea pentru şoferii care nu se conformează. Astfel că, potrivit OG 5/2011, este sancţionată "conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă". Deci, obligativitatea dotării cu cauciucuri de iarnă se instalează numai în cazul în care drumurile sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Neechiparea cu anvelope de iarnă, precum şi cu lanţuri în cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi al celor de transport de persoane cu peste nouă locuri atrage penalizări de 9 până la 20 de puncte, sancţiuni între 2.500 şi 4.000 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii.

Detalii despre subiect, mâine în ziarul Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite