INEDIT! Enoriaşi invitaţi pe Facebook la hramul unei mănăstiri din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugării primesc şi acatiste pe facebook
Călugării primesc şi acatiste pe facebook

Ideea de a invita credincioşii la hram pe Facebook aparţine stareţului mănăstirii, care se declară mulţumit de numărul de confirmări pe care le-a primit până acum. Mănăstirea are pe Facebook peste 3.000 de prieteni creştin-ortodocşi.

Ineditul mod găsit de stareţ pentru promovarea Mănăstirii Sihăstria Voronei se bucură de un mare success pe internet. În câteva luni, mănăstirea a adunat pe pagina de Facebook peste 3.000 de prieteni din toată ţara. "Pe data de 9 septembrie îl prăznuim pe Sfântul Cuvios Onufrie de la Sihăstria Voronei. Cu prilejul acestui eveniment vă invităm şi pe dumneavoastră să vă alăturaţi slujitorilor pentru ca slujba să fie una deosebită!", aşa arată mesajul postat pe Facebook de călugării lăcaşului de cult creştin-ortodox din Sihăstria Voronei.

Stareţul spune că nu se aştepta ca atât de mulţi oameni, mai ales tineri, să-şi arate interesul faţă de mănăstirea pe care o păstoreşte.

"Un băiat tânăr se ocupă de asta. Aveam şi un site de câţiva ani şi cu câteva luni în urmă i-am cerut să facă şi o pagină de Facebook. Acum suntem căutaţi de credincioşi din toată ţara. Mulţi dintre ei nu pot să ajungă în părţile noastre şi ne trimit acatiste pe internet. Datorită promovării pe care o avem pe internet am primit chiar şi bani prin poştă, ca ajutor pentru mănăstire. Cel mai mult mă bucură că reuşim, cu ajutorul internetului, să atragem spre credinţă foarte mulţi tineri", ne-a spus Ghedeon Huţănaşu, stareţul mănăstirii.

sihastria voronei

Pe lângă cont pe facebook, mănăstirea are şi un site unde găseşti informaţii despre cum găseşti lăcasul de cult, galerii foto şi chiar filmuleţe video de la evenimentele cele mai importante. Atât site-ul cît şi pagina de Facebook au fost create de către un elev de la Seminarul Teologic din Botoşani. "Nu am nicio pregătire în informatică. Sunt elev în clasa a XI-a la Seminar, însă cu ajutorul lui Dumnezeu m-am străduit şi se pare că a ieşit bine. Am ajuns să avem la câteva sute de accesări pe zi", mărturiseşte Florin Petraş, cel care administrează contul de Facebook şi site-ul mănăstirii.

Mănăstirea Sihastria Voronei a fost construită în 1875,  când a fost zidită biserica la initiativa domnitorului Mihail Sturdza al Moldovei. Mănăstirea a fost închisă de comunişti, în anul 1959, fiind redeschisă abia în anul 1968. În anul 1991 schitul este ridicat la rang de mănăstire. Tot de atunci stareţ este părintele Ghedeon Huţănaşu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite