Harta fricii în judeţul Botoşani: cele mai multe infracţiuni au fost comise în oraşele Botoşani şi Bucecea. Bătăile în baruri şi la păcănele ţin capul de afiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătăile, dau mari bătăi de cap poliţiştilor în special în judeţul Botoşani
Bătăile, dau mari bătăi de cap poliţiştilor în special în judeţul Botoşani

În judeţul Botoşani, cele mai multe infracţiuni sunt comise în municipiul reşedinţă de judeţ, municipiul Dorohoi dar şi în oraşul Bucecea. Pe lângă violuri şi tâlhării, botoşănenii sunt renumiţi în lumea infracţională pentru bătăile pe care le încing după beţii straşnice în baruri şi discoteci.

În anii ’90 în municipiul Botoşani existau zone bine delimitate privind infracţionalitatea. Temute era cartierele muncitoreşti, pline de şomerii fabricilor închise şi de tinerii care creşteau în sărăcie şi priveau infracţionalitatea ca pe o alternativă. Pentru botoşănenii trecuţi de 30 de ani, poreclele sinistre de cartiere încă le stârnesc fiori. 

Ocolite erau Parcul Tineretului poreclit ”Vietnam”, Griviţa, Strada Împărat Traian numită ”Spicul”, Bucovina sau Pacea. După 25 de ani însă odată cu valul de imigrări, vechile cartiere populate cu bătăuşi au fost rând pe rând ”pacificate”. 

Oamenii legii precizează că nu se poate vorbi de zone clar delimitate cu infracţionalitate ridicată, au fost stabiliţi însă indici a criminalităţii pe localităţi.

Botoşaniul, Dorhoiul şi Bucecea zonele cu cele mai multe infracţiuni

Municipiul Botoşani are cel mai ridicat indice al criminalităţii din judeţ. Oarecum justificat spun poliţiştii, fiind oraşul cu cei mai mulţi locuitori, 119.000. Coficientul de criminalitate al Botoşaniului este mare, aşa cum reiese din datele oferite de Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi anume 5148,28%. Cele mai multe ofracţiuni au deobicei loc în zonele rău famate, precum Parcul Tineretului sau ”Spicul”, aceea porţiune de pe strada Împărat Traian. 

Preponderente în anul 2014, au fost bătăile, iscate de la băutură în barurile din zonele periferice sau în localurile cu păcănele. Toto bătăile dar şi tâlhăriile au ţinut capul de afiş în Bucecea cu un coeficient al criminalităţii de 112,84% şi Dorohoi cu 747,56%.

Gaşca de puşti care a terorizat Dorohoiul

Anul trecut dar şi la începutul acestui an o gaşcă de puşti cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani au terorizat municipiul Dorohoi. Au început cu furturi, trecând rapid la tâlhării, ameninţând cu arme albe bătrânii peste care tăbărau în casă. Între timp au racolat şi un tânăr de 24 de ani, pentru a continua şirul de infracţiuni. În cele din urmă au fost prinşi. 

Fiind minori, aceştia au fost condamnaţi la rest la domiciliu, doar tânărul de 24 de ani fiind trimis în spatele gratiilor. Totodată în mediul rural, continuă seria violurilor, victime fiind în special femeile în vârste, atacate de tineri beţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Harta fricii în Hunedoara: cartierele Dallas, Aeroport şi locurile de la periferie

Harta celor mai periculoase locuri din Cluj-Napoca! În ce zone se comit cele mai multe infracţiuni

Cele mai periculoase zone din Gorj. Unde este polul infracţionalităţii

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite