Granit din Brazilia pentru fântânile arteziene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au adus pavele din Germania pentru a le o înlocui pe o parte din cele produse în România, municipalitatea va pava fântânile arteziene cu granit din Brazilia.

Firma care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate pentru reabilitarea Pietonalulul Unirii pregăteşte importul din Ţara Cafelei a 3.000 metri pătraţi de pavaj pentru fântânile arteziene şi rondurile cu flori. Materialul este de trei tipuri, verde, bej şi o nuanţă de gri cu protocaliu, cel de ultimul tip urmând să fie montat în interiorul fântânilor şi să strălucească în apă.

Societatea care se ocupă de modernizarea principalului loc de promenadă din oraş a ajuns să aducă granit tocmai din America de Sud fiindcă nici în România şi nici în Europa nu ar fi găsit materialul dorit. „Acolo au un granit unicat în lume, oamenii trebuie să înţeleagă faptul că noi nu facem lux pe pietonal şi că sunt materiale mai durabile şi mai rezistente. Este o piatră foarte dură, rezistentă şi elegantă, nu am găsit-o nicăieri în Europa", a declarat Victor Mihalachi, patronul societăţii.

Potrivit acestuia, materialul trebuie să reziste la ciclurile numeroase de îngheţ-dezgheţ din Botoşani şi să facă o priză eficientă cu betonul astfel încât după trecerea iernii să nu se desprindă. Importul se va efectua prin intermediul unui distribuitor din Ungaria, care va asigura transportul pe vapor, marfa fiind programată să ajungă în oraş în maxim trei săptămâni.

Detalii despre subiect , mâine în Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite