FOTO Ninge încontinuu la Botoşani. Zăpada se depune în straturi iar utilajele au început să intervină în localităţi şi pe drumurile naţionale şi judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge pentru a treia oară în acest an la Botoşani. De această dată iarna s-a instalat serios în judeţ. Zăpada se depune în straturi tot mai groase, iar fulgii continuă să cadă încă din timpul nopţii. Deşi nu au fost înregistrate situaţii deosebite, drumarii intervin cu utilajele pe drumurile judeţului.

De la primele ore ale dimineţii, cel ami probabil din jurul orelor 3.00 la Botoşani a început să ningă abundent. Spre deosebire de lunile noiembrie şi decembrie când a mai fulguit în judeţ, zăpada a început să se depună în straturi. Deşi pe alocuri stratul depăşeste şi 10 centimetri, omătul este  moale şi uşor de bătătorit. 

Nicăieri în judeţ nu au fost întâlnite situaţii deosebite. Doar în jurul orelor 6.00, câteva camioane care veneau dinspre Iaşi şi au fost surprinse de vremea rea au derapat pe drum. Situaţia a fost imediat remediată, iar camioanle şi-au putut continua drumul.  

Temeperatura a scăzut în timpul nopţii până la -7 grade iar către ora prânzului deja ninsoare a îneput să fie viscolită, dând motive de îngrijorare drumarilor. În orice caz, toţi cei însărcinaţi cu deszăpezirea au ieşit cu utilajele pe drumuri. Societatea urban Serv cea care deszăpezeşte municipiul Botoşani, a scos câteva pluguri şi sărăriţe, atât pe drumurile principale ale oraşului cât şi la ieşirile către Iaşi şi Suceava unde se formează deobicei polei, iar şoselele sunt în pantă. 

” Sunt nouă utilaje care lucrează pe traseu. Primul utilaj a ieşit la ora 1 şi un sfert, iar de la 6 şi jumătatea coordonez personal câteva utilaje. Se împrăştie şi material antiderapant dar se îndepărtează şi zăpada de pe carosabil”, spune Simion Drelciuc, directorul Urba Serv. Până în prezent pe străzi a fost împrăştiate 35 de tone de amestec de sare cu clorură de calciu. 

Se intervine şi pe drumurile judeţene dar şi cele naţionale cu firmele contractate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani dar şi Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani. O atenţie sporită se acordă arterelor de circulaţie din nordul judeţului, dar şi traseele Botoşani-Suceava, Botoşani-Iaşi şi Botoşani-Săveni. Meteorologii de la Botoşani spun că ninsoarea va continua şi în următoarele zile, cu intensificarea vântului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Judetul Arges  se afla sub avertizarea Cod galben de precipitaţii mixte.  În patru comune sunt probleme cu energia electrică

Vasluiul sub cod galben de ninsori: “Se circulă în condiţii de iarnă”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite