FOTO Baronul de Munchhausen vine în premieră pe scena Teatrului „Mihai Eminescu“ din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baronul de Munchhausen va fi jucat în premieră de actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoşani în această seară. Spectacolul montat de regizorul Ion Sapdaru pe scena teatrului botoşănean îşi propune o altă abordare a povestirilor pe uscat şi mare ale muncinosului de poveste din lumea germană.

Aventurile baronului de Munchhausen au ”bântuit” copilăria multor adulţi de astăzi. De altfel povestirile fantastice ale baronului asociate cu minciuna gogonată şi cu desprinderea patologică de realitate au reprezentant o sursă inepuizabilă de material de lucru pentru regizorii de teatru şi film. Sute de spectacole au exploatat povestirile incredibile ale eroului german pe mare sau pe uscat. 

Regizorul naţionalului ieşean, Ion Sapdaru, după o lungă tradiţie de baroni şi fantasme ala Munchhausen a venit cu propria viziune în ceea ce îl priveşte pe baron şi prezintă alături de actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoşani un spectacol ce se anunţă premiera anului în oraşul poetului nepereche. Regizorul susţine că de această dată publicul nu va mai vedea imaginea clişeu ataşată baronului Munchhausen, mincinosul de profesie, caraghiosul, patologicul. 

Sapdaru vine cu un Munchhausen tânăr, şarmant şi scuzabil în poveştile lui gogonate. ” Aşadar, dacă un om visează cu ochii deschişi, vede lumi nevăzute, stă la un pahar de Xeres cu bătrânul Shakespeare în ceţoasa Londră, are o întâlnire de gradul 0 cu Vulcan, în fundul pământului, sădeşte în fruntea unui cerb un frumos pom doldora de cireşe, utilizează ghiuleaua ca mijloc de transport, are un roman de dragoste cu Marea Împărăteasă a Rusiei, face exerciţii filosofice sub îndrumarea lui Socrate – este un om bolnav? Eu l-aş numi mai curând visător”, susţine Ion Sapdaru. Spectacolul se anunţă a fi pe lângă un recital actoricesc pregătit în detaliu şi un festival de culoare prin costumele neconvenţionale create de Alina Dinca-Puşcaşu. 

În plus mişcare scenică va fi condimentată de coregraful de la ”Dansez pentru Tine”, Vica Bucun. Baronul de Munchhausen va intra pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoşani astăzi începând de la ora 19:00. Şi sâmbătă dar şi duminică spectcolul va fi jucat de la aceeaşi oră. 

Din distribuţie fac parte: Alexandru Dobinciuc,Gheorghe Frunză,Marius Rogojinschi,Cezar Amitroaiei, Mihai Donţu,Sorin Ciofu, Ioan Creţescu, Valentin Popa,Petruţ Butuman,Radu Dragoş,Irina Mititelu,Alexandra vicol, Andreea Moţcu,Lidia Uja, Sophia Mititelu şi Ioan Ciofu. Decorurile au fost realizate de Mihai Pastramagiu

citiţi şi:

Teatrul lui Romeo Castellucci, la Festivalul CNDB din Capitală

VIDEO Florin Piersic cucereşte peste o mie de femei, de 8 Martie

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite