FOTO Au protestat faţă de Guvernul Ponta. Sute de liberali botoşăneni au cerut demisia prim-ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jur de 300 de liberali botoşăneni au protestat astăzi în faţa Prefecturii FOTO Cosmin Zamfirache
În jur de 300 de liberali botoşăneni au protestat astăzi în faţa Prefecturii FOTO Cosmin Zamfirache

În jur de 300 de persoane, majoritatea membrii PNL, au protestat în faţa Prefecturii din Botoşani împotriva Guvernului Ponta. Aceştia au cerut demisia primului ministru şi au depus o copie după moţiunea de cenzură votată astăzi în Parlament.

Astăzi la ora 11.00, în jur de 300 de botoşăneni, majoritatea membrii ai PNL, au pichetat Prefectura Botoşaniului. Aceştia au protestat cerând demisia prim-ministrului Victor Ponta. 

”Ponta a furat şi se vrea scăpat”

Mulţimea era înarmată cu pancate pe care scria ”Jos dottore şi plagiatorule”, ”Ponta a furat şi se vrea scăpat” sau ”Premier urmărit penal ruşinea Europei”. 

În fruntea protestatarilor adunaţi în Piaţa Revoluţiei, acolo unde se află sediul Prefecturii, s-au aflat liderii filialei botoşănene a PNL, copreşedintele Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cristian Achiţiei. 

A absentat celălalt copreşedinte al PNL Botoşani, proaspăt numitul Viorel Grigoraş. ”Ceea ce ne dorim este să tragem un semnal de alarmă Guvernului că ceea ce s-a întâmplat la alegeri în noiembrie 2014 a fost un lucru real, chiar dacă domnul Ponta a vrut sau nu să se întâmple. Noi vrem demisia Guvernului Ponta, vrem ca Victor Ponta să plece, moţiunea noastră de cenzură se intitulează «Demisia pentru exces de putere» pentru blocarea alegerilor şi votul nu este o lozincă”, a precizat co-preşedintele PNL Botoşani, Cătălin Flutur. Şeful liberal a spus că este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat la votul pentru alegerea preşedintelui în 2014, adică blocarea românilor din diaspora să îşi exercite dreptul la vot.

Moţiune depusă la Prefectură

Totodată, cei trei lideri liberali veniţi în Piaţa Revoluţiei au mers la subprefectul Gelu Ţigănucă, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Costică Macaleţi find în concediu, şi au depus o moţiune de cenzură, pentru a fi transmisă structurile centrale. Moţiunea se intitulează ”Demisia pentru exces de putere”. 

”În primul rând noi protestăm pentru dreptul la vot, iar în ziua moţiunii, Ponta şi-a îndemnat toţi deputaţii să nu voteze. Am confirmat că noi avem dreptate. Sper ca deputaţii PSD, UNPR, PC, din toată ţara să fie sensibilizaţi de alegătorii din teritoriu, să se prezinte la vot. Domnul Ponta, din punctul nostru de vedere, astăzi nu mai este premierul legitim al Romaniei”, a adăugat Flutur.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Protestatarii bistriţeni i-au cerut demisia premierului pe un soare dogorâtor: „Victoraş, să ne laşi!”, „Ponta, vei afla ce înseamnă Diaspora!”

Cel mai scurt miting împotriva lui Victor Ponta. La Buzău, liberalii au abandonat protestul după numai 15 minute

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite