FOTO A venit iarna la Botoşani! Ninge ca în poveşti în târgul lui Eminescu. Meteorologii au emis avertizare de cod galben

0
0

Botoşănenii se pregătesc de iarnă. Meteorologii anunţă ninsori la sfârşitul lunii noiembrie. De altfel, fulgii au început să cadă de dimineaţă în judeţul Botoşani. A fost emisă şi o avertizare de cod galben, iar autorităţile locale au luat parte la o videconferinţă având ca subiect deszăpezirea.

Astăzi a nins a doua oară în acest an la Botoşani. După fulguiala rece din octombrie, la mijlocul lunii noiembrie, zăpada a căzut din nou pe uliţele satelor şi pe străzile municipiului Botoşani. Dacă în octombrie, fulgii se topeau imediat ce atingea asfaltul, de această dată din cauza temperaturilor ce au scăzut sub -5 grade Celsius, zăpada s-a depus pe autoturisme,spaţii verzi şi trotuare. Dealtfel judeţul se află sub incidenţă de cod galben, de ninsori şi viscol, începând de astăzi dimineaţă până mâine seară. 

Alertă în rândul autorităţilor

Autorităţile locale au fost convocate de şefii de la Bucureşti într-o videoconferinţă la sediul Prefecturii din Botoşani. ”Am discutat despre modul cum vom interveni în această iarnă. Am vorbit cu toţi factorii de răspundere şi directorii de instituţii deconcentrate pentru a fi pregătiţi. Nu mai dorim încă o iarnă despre care să se zică că  ne-a prins nepegătiţi”, spune prefectul Costică Macaleţi.

image

Prefectul Costică Macaleţi a dispus deja pregătiri de iarnă

Sunt pregătiţi să intervină şi şefii de la Urban Serv, firma de salubrizare subordonată Consiliulului Local şi care este însărcinată cu deszăpezirea municipiului Botoşani. ”Utilajele sunt pregătite. La fel şi materialele. Avem stocuri şi vom acţiona imediat”, spune Simion Drelciuc, directorul Urban Serv

Frig, ninsoare şi vânt

Previziunile meteorologilor pentru următoarea perioadă nu sunt optimiste pentru şoferi. În primul rând conform meteorologilor, precipitaţiile vor continua să cadă în judeţul Botoşani, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Aversele vor fi însoţite de vânt puternic, smbătă de exemplu, prognoza arată o viteză a vântului de 19 kilometri la oră iar tot sâmbătă în zonele de câmpie, se poate atinge maxima de 55 de kilometri la oră în spaţii deschise. Totodată temperaturile vor fi în continuă scăderea, maxima pentru acest weekend fiind de trei grade.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Cod Galben de ploi şi ninsori în ţară. De duminică ar putea ninge şi în Bucureşti

A venit iarna! Ninge abundent la Botoşani. Nordul judeţului se află sub avertizare de cod galben

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite