Dezvăluirile unui medic basarabean stabilit la Botoşani:" În Moldova eram plătit cu dulceaţă şi cărbuni!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii de peste Prut asigură frontul de lucru şi se simt în spitalele din România ca în rai. Nici nu e de mirare mai ales că aici câştigă de de trei ori mai mult iar statul român le-a oferit masă, casă şi cetăţenie. Pentru ei România este Occidentul.

Când era medic pediatru la spitalul raional din Călăraşi, doctorul Gheorghe Luca( 51 ani) era plătit cu nişte cupoane pe care scria: cărbuni, conserve, dulceaţă şi compot. Un GAZ rusesc îi bascula salariul la poartă lună de lună.  Salariul, dacă l-ar fi primit, era echivalentul a 180 de dolari. 

De 10 ani este medic de familie în localitatea Tudora, câştigă lunar 700 de euro, are casă, maşină şi copii de ţinut la facultate în Iaşi. Postul l- a găsit vacant după ce medicii români l-au refuzat. „ Eu şi soţia îngrijim 4000 de oameni. Ducem o viaţă bună aici. Nu m-aş întoarce în Moldova să lucrez. Acolo e sărăcie lucie iar sistemul sanitar este de 100 de ori mai prost decât în România. Cunosc vreo 10 moldoveni care vor să vină la Botoşani să muncească" a  mărturisit Gheorghe Luca, medicul de familie care a renunţat la cetăţenia moldovenească pentru cariera în România.

Raiul pe pământ cred că l-au descoperit în spitalele şi dispensarele din Botoşani alţi 50 de medici basarabeni cărora  le place viaţa pe malul drept al Prutului şi nu vor să mai treacă podul.

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite