Criză severă de personal la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Botoşani. Un medic tratează 5000 de pacienţi anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Unitatea de Primire a Urgenţelor vin 50.000 de pacienţi pe an FOTO Cosmin Zamfirache
La Unitatea de Primire a Urgenţelor vin 50.000 de pacienţi pe an FOTO Cosmin Zamfirache

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” Botoşani se plâng că sunt epuizaţi. Aceştia sunt prea puţini pentru numărul mare de pacienţi. Conducerea spitalului a făcut deja solicitări pentru suplimentarea personalului la Ministerul Sănătăţii.

Unitatea de Primire a Urgenţelor(UPU), este cea mai aglomerată secţie a Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Anual în acest sector sunt trataţi 50.000 de pacienţi. În cadrul secţiei lucrează însă doar 10 medici şi 40 de asistente şi infirmieri. 

Cu alte cuvinte la un calcul simplu, un singur medic este nevoit să trateze anual 5000 de pacienţi, sau mai precis 15 în fiecare zi. Medicii susţin că abia mai pot face faţă, oamenii care ajung la UPU fiind în stare gravă, cu intervenţii complicate. 

Asistenţii spun că aproape cad din picioare la sărbătorile religioase când din cauza consumului de alcool şi a bătăilor, UPu este invadată de pacienţi. ” Avem nevoie de un numar de zece asistenti pentru a completa organigrama la minim ca sa asiguram turele si concediile de odihna. Este un ritm de muncă infernal. Nu ştiu cum mai rezist mulţi după atâtea ture obositoare şi cu zile puţine de concediu”, spune Petrică Rădăuceanu, medicul şef de la UPU. 

Mai mult decât personalul de la UPU trage un semnal de alarmă în aceste condiţii. Din cauza oboselii pot apărea greşelile iar din cauza deficitului timpul de aşteptare al pacienţilor se măreşte. ” Daca ar fi personal mai numeros timpul de aşteptare ar fi mai redus şi toţi s-ar putea mobliza mai bine pentru ca nimeni să nu mai aştepte în plus”, adaugă şi asistentul şef de la UPU, Marcel Gheorghiu. Conducerea Spitalului Judeţean  făcut deja demersurile la Ministerul Sănătăţii pentru completarea organigramei. Sunt aşteptate însă avizele pentru a scoate posturile la concurs.

citiţi şi:

Cei doi candidaţi pentru postul de manager al Spitalului din Turnu Severin au picat examenul

Investiţie. Spitalul care preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui, modernizat cu 10 milioane de lei

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite