Criminalul care a împărtăşit soarta victimelor sale: un botoşănean care a incendiat două surori în urmă cu 24 de ani a murit la rândul său ars

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un botoşănean condamnat pe viaţă în anii 90, pentru incendierea şi uciderea a două surori, a împărtăşit soarta victimelor sale. Bărbatul a decedat din cauza arsurilor suferite într-un incendiu care i-a mistuit casa. Puşcăriaşul se afla în libertate de doi ani.

Miercuri dimineaţă, Gheorhe Gheorghiţă, un botoşănean de 49 de ani din satul Broscăuţi, a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, din cauza arsurilor deosebit de grave suferite într-un incendiu care i-a mistuit casa acum o săptămână. Povestea din spatele acestui eveniment este cutremurătoare.

Criminal şi incendiator

Gheorghe Gheorghiţă a ieşit din puşcărie în 2014. A stat mai bine de 20 de ani după gratii pentru dublu asasinat şi incendiere. Mai precis, în 1990, Gheorghiţă a ucis două surori din satul Broscăuţi şi a dat foc casei în care locuiau. Procurorii au avut nevoie de 5 ani ca să găsească sufieciente probe pentru a-l trimite pe Gheorghiţă după gratii. 

A fost condamnat la închisoare pe viaţă. Avea 24 de ani când a ucis şi lucra la Fabrica de Cărămidă din Dorohoi. A ieşit din puşcărie la 49 de ani. S-a întors în satul natal, la Broscăuţi, şi trăia cu iubita sa Bela, în casa părintească. Nu a recunoscut niciodată fapta, ba chiar a încercat să dea în judecată statul român, pentru că este condamnat pe nedrept. Demonstraţiile procurorilor şi instanţele de judecată nu i-au dat însă dreptate.

Gheorghiţă nu s-a bucurat prea mult de liberatate. A împărtăşit, culmea, într-un fel soarta victimelor sale. A murit după un incendiu. Casa i-a luat foc, acum o săptămână, de la nişte jar căzut din sobă. Fostul puşcăriaş a făcut şi o ultimă faptă bună. Şi-a salvat iubita din flăcări. El nu a mai reuşit să iasă. S-a ales cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la Iaşi, apoi la Bucureşti, unde a murit în această dimineaţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

   

A crescut numărul infracţiunilor deosebit de grave înregistrate în Republica Moldova

Percheziţii la locuinţele unor romi din Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite