Creangă şi Eminescu în lână, la Galeriile de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portretele lui Eminescu, Creangă sau ale altor scriitori şi artişti români celebri pot fi vizionate la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian" Botoşani, într-o tehnică rar întâlnită.

Este vorba despre expoziţia de tapiserie „Cântecul firelor de lână“, realizată de Gabriela Moga Lazăr. „O expoziţie de tapiserie rar poate fi văzută pe simezele galeriilor pentru că sunt puţine persoane absolvente de învăţământ superior în domeniul artelor, care se ocupă cu tapiseria. Această expoziţie este altceva în arta tapiseriei şi când spun altceva mă gândesc la portrete. A ajuns să expună şi la Botoşani prin intermediul unui muzeograf de la noi care o cunoaşte foarte bine pe autoarea lucrărilor“, a declarat Lucica Pârvan, manager al Muzeului Judeţean Botoşani.


Astfel, peste 50 de lucrări realizate cu o măiestrie aparte, care au fost expuse în diferite oraşe din ţară şi străinătate, îi aşteaptă pe botoşăneni până pe data de 26 noiembrie.

Artista expune la Paris
Intrarea la expoziţie este liberă, galeriile fiind deschise în fiecare zi până la ora 17.00, exceptând zilele de duminică şi luni. Gabriela Moga Lazăr a locuit o perioadă în Iaşi, unde a avut mai multe expoziţii. De câţiva ani s-a stabilit în Franţa şi a avut câteva expoziţii şi în Paris.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite