Cine este singurul contracandidat al lui Ponta din sânul PSD la prezidenţiale. Botoşăneanul care crede că ar obţine mai multe voturi decât prim-ministrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Niţu esste juristul botoşănean care vrea să candideze în locul lui Victor Ponta FOTO Cosmin Zamfirache
Victor Niţu esste juristul botoşănean care vrea să candideze în locul lui Victor Ponta FOTO Cosmin Zamfirache

Victor Niţu, un vechi membru PSD de la Botoşani s-a decis să candideze la prezidenţiale. Acesta crede  că poate să îl bată pe Victor Ponta în cursa internă a partidului pentru desemnarea candidatului la alegerile din noiembrie. Botoşăneanul susţine că are un proiect electoral mai bun decât al prim-ministrului şi că Ponta şi-a pierdut din credibilitate.

Victor Ponta nu mai este singurul candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Un botoşănean cu state vechi în rândul social-democraţilor, Victor Niţu, a decis să îşi depună candidatura şi să intre în competiţia internă a PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. 

Alegerea membrului de partid ce ar urma să fie susţinut de întreg partidul la alegerile din noiembrie va avea loc pe data de 29 iulie la Craiova în cadrul unui Congres General al PSD. Până în prezent Victor Ponta nu avea contracandidat în sânul partidului. 

Acesta a fost şi unul dintre motivele care l-au făcut pe botoşănean să îşi depună candidatura. ”Mai nou deja domnul Ponta se vede preşedinte. Dumnealui a spus că orice membru PSD care are un proiect electoral viabil este bine-venit să îşi depună candidatura. Asta fac eu acuma”, a spuns botoşăneanul.  

”S-au promis foarte multe lucruri, dar s-au realizat puţine”

Contracanditatul lui Ponta din PSD, Victor Niţu, este un simplu membru de partid, jurist la Spitalul Judeţean ”Mavromati” Botoşani.  Acesta este supărat că până acum colegii săi de partid au promis multe dar nu au făcut suficient, iar Niţu crede că Victor Ponta nu mai are credibilitate în rândul populaţiei.  ”S-au promis foarte multe lucruri, dar s-au realizat puţine. Victor Ponta nu mai are o credibilitate aşa de mare în faţa populaţiei. Românii nu mai au nevoie de promisiuni electorale şi mai ales promisiuni care se vor realiza peste ani şi ani de zile. Românii vor rezultate”, spune Victor Niţu. 

Acesta are de altfel şi un proiect electoral pitoresc. Acesta vrea să conducă ca şef al statului de la Cotroceni prin filantropie şi s-ar baza pe eliberarea bogaţilor din închisori pe baza unei ”taxe de graţiere”. Mai mult decât atât vrea să înfiinţeze 33 de instituţii ”logististice novatoare” cum le numeşte juristul de la spital prin care spune el s-ar putea reduce CAS-ul cu 5% şi TVA-ul până la 19%. 

platforma

Aceasta este platforma pe care o propune Victor Niţu, pentru alegerile prezidenţiale

”Preşedintele ar putea fi unul filantrop. Să se bazeze mult pe filantropie. De exemplu cei care fac infracţiuni economice şi sunt bogaţi. Ce rost are să stea după gratii. Cu ce ne ajută pe noi? Din rapoartele Uniunii Europene, economia neagră din România generează 50 de miliarde de euro pe an. bani care ar putea fi folosiţi în sănătate sau la reducerea CAS. Un exemplu ar fi un personaj ca Gigi Becali. Acesta ar putea fi graţiat, iar în schimbul iertării ar da filantropic o parte din venituri statului, pentru a fi investiţi. Totodată să înfieze tot filantropic nişte oameni necăjiţi să aibă grijă de ei. Cu alte cuvinte pentru graţiere ar trebui să facă filantropie, ca să beneficieze şi românii amărâţi”, dezvăluie din planurile sale Victor Niţu. 

”Am mai mari şanse ca el”

Totodată acesta a realizat deja o platformă electorală prin care speră să îi convingă pe membrii PSD din ţară să îl aleagă drept candidat în locul lui Victor Ponta la prezidenţiale. ” Am mai mari şanse ca el, dacă aş candida în locul lui la prezidenţiale. Eu susţin şi reînfinţarea spitalelor, turismul medical salvator şi totodată eu nu vin cu promisiuni electorale”, a precizat Niţu. Botoşăneanul se plânge că s-a luptat mult pentru a îi fi acceptată candidatura la Bucureşti. 

 Adresele cu candidatura trimise la Bucureşti

nitu2

”Am trimis adrese la toţi liderii şi la Dragnea şi la Dolineaschi şi la Ponta. I-am adresat şi o întrebare publică domnului Ponta  : ” mai are rost să vin până la Craiova?”. Cei de la Bucureşti mi-au spus că să vin pe 1 august să prezint proiectul meu, când de fapt congresul este pe 29 iulie. Adică să vin după. Păi ce înseamnă asta? Mi-au spus că domnul Ponta este candidatul până acum”, se plânge juristul Victor Niţu. 

Până la urmă de voie de nevoie, candidatura în sânul PSD a fost acceptată, iar decizia finală va fi luată la congresul PSD, pentru desemnarea candidatului. Victor Niţu susţine că dacă nu va fi ales de colegii de partid, îşi dă demisia şi va candida ca independent la prezidenţiale.

Citiţi şi:

Sondaj INSCOP Ponta şi Iohannis, umăr la umăr în topul încrederii

Viorel Cataramă, la Adevărul Live: Îmi este teamă ca în turul doi să nu fie doi candidaţi de stânga: Ponta şi Iohannis

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite