Carai, ”prinţul ghetourilor” candidează ca independent la Primăria Botoşani. Sloganul lui este ”Votaţi un om negru pentru o viaţă roz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Zbierea zis şi ”Carai” este cel mai exotic candidat la Primăria Botoşani. Este de etnie romă şi trăieşte în ”ghetourile” de la marginea oraşului. Acesta spune promite alegătorilor că le va schimba viaţa şi că va scăpa Botoşaniul de sărăcie. Carai este susţinut de o parte a romilor botoşăneni şi s-a înscris deja în cursa electorală.

”Un om negru pentru o viaţă roz”, aşa sună sloganul celui mai exotic candidat la Primăria Botoşani. Este cunoscut în oraş, ca ”prinţul ghetourilor” sau mai pe scurt Carai. Este un personaj inedit, fără apartenenţă politică şi independent 100%. Trăieşte în ”ghetourile” Botoşaniului, două scări de bloc cu locuinţe sociale, locuite în special de romi şi cunoscute pentru condiţiile insalubre de trai. Din ghetouri Carai pleacă în fiecare zi să-şi caute un rost. 

Tot în ghetouri în camera mică pe care o împarte cu familia sa, Carai, un adevărat ”prinţ al ghetourilor„ s-a decis să candideze la Primăria Botoşani. Culmea a reuşit să strângă toate semnăturile necesare şi să-şi întocmească actele trebuincioase pentru a candida. Carai, singurul ţigan, candidat la Primăria Botoşani, s-a înscris oficial în cursa electorală pe 20 aprilie. Florin Zbierea a fost înregistrat la 

   Biroul Electoral şi îşi poate începe campania electorală. 

”Votaţi un om negru pentru o viaţă roz”

 Carai, considerat un membru de seamă al comunităţii rome din Botoşani, spune că principala sa grijă, dacă va ieşi primar, este să scape oraşul de sărăcie. ”Văd ca toată lumea nu este mulţumită, mai ales la Botoşani. S-o săturat cetăţenii Botoşaniului de promisiuni! Dumnezeu mi-a dat mie aşa un gând, m-am trezit a doua zi şi am zis «Gata, stop, candidez la municipiul Botoşani!».Primar înseamnă primul om din stat. Trebuie să te implici, nu să stai pe scaun. Trebuie să mergi printre cetăţeni, printre necăjiţi, să le afli problemele. Măcar trei zile pe săptămână. Eu când ajung primar aşa fac, merg printre oameni. Pe jos, nici nu-mi trebuie maşină. Voi scăpa oamenii de sărăcie cu proiecte cu finanţare europeană, bine aplicate“, se laudă Carai. 

Convins că va câştiga

Carai este de altfel convins că va căştiga alegerile, fiind susţinut şi de mulţi membrii ai comunităţi romilor din Botoşani. Mai mult decât atât, Carai discută toată ziua cu oamenii, bătând străzile oraşului, pentru a le afla probleme spune el şi pentru a fi pregătit pentru momentul în care se va instala în fotoliul de edil. „Am şansă nu sută la sută, ci 1.000 la 1.000. Deja mă declar primar. Patru sferturi, trei sferturi şi ceva sunt primar. Pe mine mă aleg sărmanii şi oropsiţi, că vreau să fac ceva pentru ei. Eu nu sunt bogat, nu sunt cu facultăţi, sunt de teapa lor şi le ştiu şi le înţeleg problemele mai bine ca oricine”, adaugăn Zbierea. candidatul la Primăria Botoşani are 9 clase.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Candidaţii-profesori la alegerile locale: oameni care nu au mai făcut politică

Corporatistul care a părăsit domeniu IT pentru a deveni primar al Iaşiului: "Vechile administraţii au transformat Iaşiul într-un oraş de provincie"

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite