Botoşani:Peste 300 de persoane cu handicap cu permise de conducere au fugit de comisie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şase comisii înfiinţate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică au finalizat examinarea celor 486 de persoane încadrate în diferite grade de handicap şi care deţin şi premise de conducere.

Astfel, din 486 de persoane, 343 nu s-au prezentat. Din cele 143 de persoane, care au fost examinate, 50 au fost declarate inapte pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alte 74 de persoane au fost declarate apte pentru conducerea autovehiculelor şi vor fi verificate pentru stabilirea modului de încadrare în gradul de handicap. Alte 19 persoane au fost declarate apte, având în schimb vehiculelor adaptate pentru persoane cu deficiente fizice. Aceste date au fost prezentate şi instituţiei prefectului, fără a fi nominalizate persoanele.

"Am cerut o listă cu persoane, nu o listă cu numere, după cum am primit de la DSP, apoi voi trimite către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei lista cu cei 343 de neprezentanţi şi voi transmite lista cu cei 74 care sunt apţi pentru verificarea încadrării în gradul de handicap. Toţi cei 343 care vor să mai posede permis de conducere trebuie aduşi în faţa comisiei", a declarat prefectul Cristian Roman.

Din adresa trimisă instituţiei prefectului de către Direcţia de Săntate Publică reiese că 105 persoane au permisele cu termenul de valabilitate depăşit, deşi Direcţia nu are cum să verifice aceste aspecte. Prefectura va verifica aceste cazuri la Serviciul Poliţiei Rutiere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite