Botoşani: Viaţa Ceraselei Mihovici atârnă de factura la lumină (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşăneanca de 19 ani suferă de o boală pulmonară rară şi are nevoie de un transplant de plămâni. Tânăra respiră cu ajutorul unui aparat, însă nu are bani să achite electricitatea.

„Adevarul de Seară“ începe azi o campanie pentru ajutorarea Ceraselei Mihovici, o tânără din localitatea Răuseni a cărei viaţă e ameninţată de lipsa banilor pentru plata curentului electric. La doar 19 ani, botoşăneanca suferă de pneumotorax, o boală din cauza căreia poate respira doar cu ajutorul aparatului din fotografie. Acum, lipsa banilor pentru plata facturii la electricitate i-ar putea pune capăt vieţii. „Din cauza bolii, fiica mea respiră doar cu 13% din capacitatea unui om care are vârsta, înălţimea şi greutatea ei“, a spus Alexandrina Mihovici, mama tinerei.

Aparatul trebuie ţinut permanent în priză

Millenium M5 este aparatul care o ţine pe Cerasela în viaţă. Nu şi-a permis să-l cumpere. L-a închiriat în urmă cu mai bine de un an de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani. Medicii i-au spus, iniţial, că trebuie să-l folosească cinci ore în timpul zilei şi 10 ore în fiecare noapte. Acum boala s-a agravat, iar tânăra trebuie să-l ţină în priză permanent.

Familia Ceraselei face eforturi uriaşe pentru a achita facturile la curent electric. Pentru că veniturile sunt foarte mici, mama tinerei se vede nevoită să apeleze la mila vecinilor. „Luna asta m-am împrumutat ca să pot plăti curentul electric. Am dat vreo 220 de lei. Am căutat bani prin vecini. Ce să fac?! E fata mea, trebuie să fac totul pentru ea. Ea încearcă să folosească aparatul numai noaptea, pentru că ştie că nu sunt bani“, povesteşte mama Ceraselei.

Singura sursă de venit a familiei este ajutorul social de 250 de lei pe lună. Pe lângă factura la lumină care, în unele luni, se apropie de 400 de lei, familia Mihovici mai trebuie să plătească şi închirierea aparatului, respectiv 63 de lei pe lună.

Are nevoie urgent de un transplant de plămâni

120 de mii de euro este suma necesară pentru un transplant de plămâni. Tânăra a depus în acest sens un dosar la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani pentru finanţarea operaţiei.

Pentru ca statul să ia în calcul finanţarea transplantului, familia Ceraselei trebuie să primească mai multe oferte de la clinici din străinătate. Cazul a ajuns în atenţia Asociaţiei „Salvează vieţi“ din Bucureşti, care încearcă să o sprijine financiar şi să obţină răspuns de la clinicile din străinătate în cel mai scurt timp. 

Puteţi dona bani în contul Ceraselei
Cei care vor să o ajute pe Cerasela pot depune bani la BCR, Agenţia Truşeşti - cont în lei: RO 84 RNCB 0047 1090 8551 0001 -  titular Alexandrina Mihovici (mama Ceraselei - telefon 0754.528.036). Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa adresa http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/10/26/cerasela-daca-nu-face-rost-de-bani-pentru-curent-moare/

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite