Botoşani: Un impostor s-a dat drept poliţist de frontieră şi a luat şpagă de la bişniţarii de ţigări din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia l-a reţinut astăzi pe Cristian Satcău, de 28 de ani din Botoşani, pentru înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi port ilegal de însemne distinctive. Îmbrăcat în haine de poliţist de frontieră, cu o legitimaţie falsă şi cu un pistol tip brichetă, tânărul îi ameninţa pe bişniţarii din piaţă că dacă nu-i dau şpagă le confiscă ţigările de contrabandă.

Citeşte şi:

Botoşani: Falsul poliţist care aduna şpagă de la bişniţari este liber!

Cristian Satcău a acţionat în acest mod timp de o săptămână şi a reuşit să păcălească mai mulţi pieţari care vând ţigări de contrabandă şi mărfuri aduse din Basarabia.  Astăzi în jurul prânzului falsul poliţist a avut ghinionul să fie  recunoscut de unul dintre bişniţarii de ţigări din Piaţa Centrală care l-a reţinut şi a anunţat Poliţia. În faţa adevăraţilor poliţişti, impostorul şi-a  recunoscut faptele şi a fost reţinut pentru 24 de ore în arest, urmând să fie propus pentru arestare preventivă.

La Poliţie tânărul de 28 de ani, cunsocut cu antecedente penale, a spus că şi-a procurat uniforma de poliţist de frontieră de la un magazin de haine militare din centrul vechi al oraşului. Legitimaţia şi-a fabricat-o singur cu ajutorul uneui calculator şi al unei imprimante color, iar cătuşele le-a cumpărat de la sex shop. Pentru a nu da de bănuit, impostorul purta sun uniformă şi şi un pistol de tip brichetă. Cu un astfel de echipament şi cu un tupeu fantastic, el a reuşit să adune bani frumoşi din şpăgile cerute comercianţilor din Piaţa Centrală.

Printre victime se numără şi Felicia Romanescu, o femeie care îşi câştigă existenţa vânzând mărfuri aduse din Republica Moldova „ La mine a venit vineri, pe 21 ianuarie, la prima oră, imediat după ce mi-am pus marfa pe tarabă. S-a prezentat de la Poliţia de Frontieră şi m-a întrebat dacă am ţigări de contrabandă. I-am spus că eu nu vând aşa ceva şi mi-a cerut actele pe marfă. Nu aveam actele la mine şi mi-a spus să-l urmez la birouri la colegii lui pentru că trebuie să-mi confişte marfa. Pe la jumătatea drumului mi-a cerut 250 de lei ca să mă ierte. I-am explicat că nu am atâţia bani pentru că abia am venit la piaţă şi atunci mi-a propus să-i dau măcat 100 de lei ca să mă lase în pace„ a declarat femeia.

Comercianţii din piaţă spun că impostorul a luat bani de la zeci de persoane însă acum, de ruşine, puţini mai recunosc că au fost păcăliţi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite