Botoşani: Parcare subterană cu 168 de locuri în faţă la BIG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatera va construi în acest an o parcare subterană în zona centrală. Totodată, vor fi reabilitate şi modernizate toate pietonalele din centru. Investiţiile sunt pe bani europeni se ridică la 22,3 milioane de lei. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor a fost stabilită pe 4 februarie.

Municipiul Botoşani va fi unul dintre puţinele oraşe din Moldova care va avea o parcare publică subterană.  Parcarea, cu 168 de locuri,  va fi contruită în centrul oraşului, în faţa  magazinului BIG şi va deservi toată zona centrală unde sunt comasate aproape toate instituţiile publice, băncile şi Piaţa Centrală.

 „Cu această investiţie va fi rezolvată în mare parte problema parcărilor din centrul oraşului.  Parcarea va fi cu plată, tarifele fiind cele stabilite de Consiliul Local. Ca termen de execuţie este prevăzut ca lucrarea să fie finalizată în cel mult 26 de luni." a spus viceprimarul Cătălin Alexa. În prezent o oră de parcare pe locurile publice oferite de primărie  costă în Botoşani un leu.

Totodată, prin acelaşi proiect finanţat cu 22,3 milioane de lei din bani europeni, vor fi reabilitate şi modernizate şi pietonalele din centrul oraşului. „În aceşti bani vor fi prinse şi lucrările la Pietonalul Unirii şi Transilvaniei. Va fi modernizat iluminatul public şi vor fi refăcute şi fântânile arteziene şi spaţiile verzi. Deasemeni vom instala şi iluminat artitectural care să scoată în evidenţă clădirile istorice." a mai adăugat viceprimarul Cătălin Alexa.

În schimb, din motive tehnice,  municipalitatea a renunţat să mai facă pasajul subteran care să facă trecerea din strada Marchian la Pietonalul Transilvania, în zona „Casa Cărţii".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite