Botoşani: Mitropolitul Moldovei participă la Hramul Mănăstirii Coşula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teofan va oficia slujba religioasă
IPS Teofan va oficia slujba religioasă

Mitropolitul Moldovei, IPS Teofan va oficia astăzi, începând cu ora 9.00,  slujba religioasă de Sfântul Nicolae la Mănăstirea Coşula

Mitropolitul Moldovei îşi va petrece sărbătoarea de Sfântul Nicolae la Mănăstirea Coşula, unde va lua parte la hramul lăcaşului de cult şi va oficia slujba religioasă alături de un sobor de preoţi. Liturghia va începe la ora 9.00.  

Mănăstirea Coşula este o mănăstire de călugări situată la o distanţă de 20 kilometri oraşul Botoşani. Manastirea a fost construită în anul 1535 de către marele vistiernic Mateiaş, sfetnicul domnitorului Petru Rareş, pe malul stâng al râului Miletin. Ea a fost realizata în stilul arhitecturii feudale moldoveneşti.

În secolele XVII-XVIII, asezământul reprezenta un important centru duhovnicesc şi cultural. În 1908 a fost părăsit, devenind biserica parohială. A fost reînfiinţată în 1991ca mănăstire de călugări. Ansamblul Mănastirii Coşula este inclus pe lista monumentelor istorice din Botoşani, fiind renumită prin "galbenul de Coşula", care echivalează ca valoare cu "albastrul de Voroneţ".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite