Botoşani: La 20 de ani are nevoie de 100.000 de euro ca să trăiască!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Ionel are 20 de ani şi a aflat vara aceasta că mai are de trăit doar trei  ani. Fata suferă  de ciroză hepatică în fază terminală iar ficatul i se usucă de la o zi la alta. Viaţa ei depinde de un transplant care costă 100.000 de euro.

Citeşte şi:

Botoşani: Aşteaptă să poată respira fără aparate

Botoşani: Ochi salvat cu 9000 de euro!

Botoşani: Ajutor pentru studenta cu ciroză hepatică

La 20 de ani, Anca Ionel ar fi trebuit să aibă lumea la picioare. Viaţa însă i-a jucat cea mai mare farsă tinerei care visa să devină managerul unei mari firme şi să cucerească lumea. Fată simplă de la ţară, din localitatea Brăteni- Dobârceni, Anca a muncit pe rupte ca să devină studentă la Universitatea Babeş Boyai din Cluj. Nopţile pierdute cu învăţatul şi stresul şi-au spus cuvântul. Studenta în anul II la Facultatea de Marketing şi Management a aflat în primăvara acestui an că suferă de o boală gravă.

image

„ Venisem de la cursuri şi mă simţeam foarte obosită. M-am culcat şi, peste noapte, am început să vomit sânge.  La Spitalul de Urgenţă din Cluj am aflat că suferă de ciroză hepatică în fază terminală" a spus tânăra.

Diagnosticul a fost confirmat şi de către medicii din Capitală care i-au dat şi vestea şocantă: trei ani de viaţă.  Ficatul tinerei se usucă de la o zi la alta iar boala este ţinută în frâu doar de un regim drastic. Viaţa Ancuţei depinde de un transplant urgent de ficat iar fata a fost inclusă pe o listă lungă de aşteptare de la Spitalul Clinic Fundeni.

Şansele de a găsi un donator compatibil în ţară sunt mici iar birocraţia din sistemul sanitar o condamnă , practic, la moarte. În familia fetei nu s-a găsit încă un donator compatibil. Părinţii sunt bolnavi iar fratele în vârstă de 15 ani nu o poate ajuta.

Singura sa şansă este un transplant de ficat la o clinică din Germania sau Anglia. Pentru aceasta familia Ancuţei are nevoie de fabuloasa sumă de 100.000 de euro.

Ajută şi tu! Orice sumă este binevenită pentru salvarea Ancuţei!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite