Botoşani: Florin Ghiorghiţă: “În şase luni scăpăm de maidanezi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul s-a arătat mulţumit de modul cum noua societate de ecarisaj a înţeles să îşi facă treaba.

"Padocurile sunt pline, iar ei continuă să aducă. În şase luni scăpăm de maidanezi în acest ritm. Chiar şi câinii cu crotale vor fi piese de muzeu", a precizat viceprimarul.

Potrivit edilului, firma de ecarisaj a început să lucreze şi în curţile interprinderilor, acolo unde se adăposteau adevărate haite.

"Au mai lăsat câte un câine, doi pentru pază, însă ei trebuie îngrijiţi de către angajaţi. Numărul sesizărilor a scăzut considerabil şi dacă nu vor mai exista transporturi din alte judeţe vom rezolva şi această problemă", a precizat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Societatea Sitfincont a prins şi 400 de câini într-o lună deşi target-ul era de doar 200 de câini fără stăpân capturaţi, lunar.

"Societatea a epuizat aproape toate fondurile pe care le-am avut la dispoziţie. În fiecare lună şi-au depăşit norma. Noi am mai păstrat ceva bani şi pentru acestă lună, până la aprobarea noului buget. Cert este că ne-au luat toţi banii", a precizat directorul Serviciului Baze Sportive şi Zone de Agrement, Eugen Ţurcanu.

Societatea a semnat contractul cu municipalitatea în luna mai a anului trecut şi a reuşit să stârpească până în prezent haitele de câini din cartierele mărginaşe.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite