Botoşani: Cerasela, un model în ochii tuturor (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricând are o vorbă bună pentru cei din jur, un zâmbet pe buze, un ţel de atins. Curajul nu a părăsit-o nici de când boala i-a devastat viaţa.

Până ca boala să o atingă, Cerasela Mihovici, tânăra de 19 ani din Răuseni care suferă de o afecţiune pulmonară gravă, avea lumea la picioare. Nimic nu era imposibil pentru ea şi orice îşi punea în minte reuşea, fiind fata cu ţeluri măreţe şi o voinţă cum rar întâlneşti.

Aşa şi-o amintesc foşti colegi, profesori şi prieteni pe Cerasela cea dinainte de boală. Nici când sănătatea a început să-i fie ameninţată de o afecţiune cruntă tânăra de 19 ani din Răuseni nu a cedat. „Era o fată destul de voinică, cu o energie de invidiat. Este o fire care nu se dădea bătută de la nimic. Era tot timpul plină de energie. Avea toată dorinţa de a lupta“, a declarat Mariana Capră (19 ani), cea mai bună prietenă a Ceraselei.

„Domnul diriginte, eu cred că am să mor“

Tot timpul cu zâmbetul pe buze, fata avea o fire energică cu care îi „molipsea“ pe cei din jur. Atât înainte de boală, cât şi după, Cerasela a impresionat prin voinţa ei de a cuceri ţeluri care păreau de neatins. Era prima la sport, acum însă nu se mai poate ţine pe picioare. Chiar înainte de a afla de gravitatea bolii sale, Cerasela a ştiut că lupta va fi una cruntă.

„Într-o pauză, asta înainte să afle ce boală are, a venit la mine şi mi-a spus: «Domnul diriginte, eu cred că am să mor» şi chiar i-am spus atunci, că avea un prie-ten în clasă: «Şi pe Marius cui îl laşi? Nu mai vorbi prostii». De când a terminat şcoala nu am mai fost să o văd pentru că nu am curajul. Mă gândesc să nu îi fac mai rău“, a declarat fostul diriginte al Ceraselei, Emil Dandu, profesor de biologie la Şcoala din Răuseni. Chiar dacă a avut momente în care a simţit că pământul îi fuge de sub picioare, Cerasela şi-a regăsit voinţa şi a continuat să lupte.

„Şi acum mă gândesc cum unii doctori îi spuneau că se miră cum de o mai văd pe la spital, pur şi simplu îi spun în faţă că au crezut că a murit de mult. Cerasela e o luptătoare, altcineva ar fi reunţat“, a mai spus Mariana.

Puteţi dona bani Ceraselei

Cei care doresc să o sprijine financiar pot depune bani în conturile BCR - RO 84 RNCB 0047 1090 8551 0001 sau RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 (lei) şi RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004 (euro) pe numele Alexandrina Mihovici. Cerasela are nevoie de un transplant pulmonar, iar operaţia costă 120.000 de euro. În primă fază, e nevoie de o consultaţie în Austria.

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri