Botoşani: Carrefour schimbă faţa oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Sucevei şi fosta Integrata se vor transforma până pe 1 octombrie
Strada Sucevei şi fosta Integrata se vor transforma până pe 1 octombrie

Strada Sucevei va fi refăcută complet, iar fosta Integrata se va transforma. Faţă 4700 de angajaţi ai societăţii de textile, doar 300 de locuri de muncă vor fi create.

Noul hypermarket va fi finalizat potrivit proiectului până pe 1 octombrie. Lucrările de demolare au fost deja demarcate şi întreaga zonă se va transforma într-un adevărat centru commercial. Punctul comercial va avea o suprafaţă totală de aproximativ 7.000 de metri pătraţi şi va oferi un număr de peste 400 de locuri de parcare. Noul centru comercial va oferi posibilitatea angajării la peste 300 de botoşăneni, un număr infim faţă de câţi lucrau la Integrata de in şi cânepă.

„La Integrata de in şi cânepă lucrau în jur de 4700 de angajaţi. Acum vor fi doar 300. Problema e că la noi se fac doar centre comerciale fără a se dezvolta o altă ramură de activitate. Ne întoarcem la origini când botoşaniul era un vad comercial dar atunci era şi drumul mătăsii, acum mătasea e contrafăcută", a declarat Vasile Chiru, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

De câştigat au firmele de construcţii şi municipalitatea, care vor încasa sume frumoase. Pe lângă parcarea centrului comercial şi zona propri-zisă construită, Carrefour va reamenaja şi porţiunea de bulevard de la strada Sucevei până în Calea Naţională şi va amenaja şi terenuri de tenis de câmp.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite