”Big Brother” în cimitirele din Botoşani. Primăria vrea să monteze camere video printre morminte, de frica profanatorilor şi boschetarilor

0
0
Cimitirul Pacea din Botoşani va fi primul care va beneficia de supraveghere video
Cimitirul Pacea din Botoşani va fi primul care va beneficia de supraveghere video

Primăria Botoşani împreună cu societatea de salubrizare Urban Serv, cea care administrează cimitirele din Botoşani vor să investească într-un sistem de supraveghere video al mormintelor. Decizia a fost luată pentru a fi prevenită profanarea mormintelor.

Zeci de camere video vor fi amplasate printre morminte în cimitirele Pacea şi Eternitatea din municipiul Botoşani. Edilii ar fi luat această decizie năstruşnică, după ce mai mulţi botoşăneni s-ar fi plâns că nu pot aprinde în linişte o lumânare din cauza boschetarilor şi a cerşetorilor.  

”Sunt lucrări de modernizare. Ambele cimitre vor fi reabilitate. Vor fi alei de acces pietonal principale, iluminat public, întreţinerea spaţiilor verzi dar şi un sistem de supraveghere video.  Am avut numeroase sesizări din partea cetăţenilor”, spune primarul Ovidiu Portariuc.  

Deocamdată însă nu a fost precizat numărul exact al camerelor care urmează să fie montate şi nici costul lor  defalcat din totalul cheltuielilor de modernizare al cimitirelor. 

În orice caz proiectul ”pilot” de instalare a camerelor video printre morminte, va fi aplicat în cimitirului Pacea, la Eternitatea fiind nevoie de o extindere suplimentară ca şi lucrare prioritară. Pentru reabilitarea cimitirelor Primăria şi Urban Serv, societatea subordonată Consiliului Local care se  ocupă de cimitire au alocat din bugetul local suma de 300.000 de lei.

citiţi şi:

VIDEO Grătare printre morminte, obicei al ţiganilor, de Paştele Blajinilor

O bandă de profanatori de morminte face ravagii în cimitirele din Teleorman

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite