Aproape 100 de oameni evacuaţi din cale apelor. În nordul Botoşaniului oamenii se pregătesc de potop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viitura este aşteptată pe Prut FOTO botosaneanul.ro
Viitura este aşteptată pe Prut FOTO botosaneanul.ro

Aproape 100 de persoane au fost evacuate în judeţul Botoşani din cauza ameninţării inundaţiilor. Din cauza creşterii nivelului râului Prut, oamenii şi-au pus la adăpost animalele, şi-au urcat lucrurile în poduri şi au plecat la loc sigur.

Aproape un sat întreg a fost evacuat astăzi,în nordul judeţului Botoşani, după ce cotele de inundaţie ale Prutului au atins un nivel alarmant. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spun că au fost evacuate 81 de persoane printre care şi 34 de copii, toţi din satul Baranca, comuna Hudeşti, un loc aflat în calea viiturilor şi unde au mai avut loc inundaţii grave.

 Oamenii şi-au urcat ce aveau prin casă în poduri iar animalele le-au dus la adăpost cu ajutorul angajaţilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă după care au părăsit zona. Totodată au fost evacuate stânile şi balastierele după ce cota de inundaţie a Prutului a fost depăşită cu 102 centimentri. Totodată în apropierea Prutului au fost deja instalaţi 20.000 de saci de nisip. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum poţi cere despăgubiri în caz de inundaţii şi ce sume poţi primi

Cel puţin trei morţi, sute de persoane evacuate şi mii de case inundate în vestul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite