Acrobat botoşănean prins la furat în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Timofte (23 de ani), care a colaborat cu Circul Globus până acum şase luni, spărgea apartamente de la ultimele etaje ale blocurilor din zona Unirii din Capitală.

Tânărul, originar din localitatea Griviţa-Cordăreni, făcea curăţenie la grajdurile de la circ. Aici s-a împrietenit cu zburătorii la trapez, de la care a învăţat diferite acrobaţii, pe care le-a folosit pentru a sparge locuinţele.

Bărbatul de 23 de ani, originar din Botoşani, a fost reţinut ieri de poliţiştii de la Secţia 11 din Bucureşti pentru că a spart trei locuinţe folosind o metodă inedită: se urca pe blocurile din centrul Capitalei, în special din zona Unirii, se lega cu o coardă şi intra pe geam în apartamentele de la ultimele etaje ale clădirilor. Din primele date ale poliţiştilor, se pare că Iulian Timofte ar fi vinovat pentru cel puţin trei spargeri care au avut loc în ultimele două luni.

Înainte de a se apuca de furat, tânărul a lucrat la Circul de Stat Globus. El le-a spus poliţiştilor că era zburător la trapez şi că de la circ a învăţat „meserie". Iulian şi-a dat seama că aceste mişcări i-ar putea fi de folos la furat, mai degrabă, decât să încerce să facă parte din echipă.

Tatăl lui Iulian, care stă în localitatea Griviţa-Cordăreni din judeţul Botaşani a rămas şocat când a aflat de la reporterii „Adevărul" că fiul său s-a apucat de furat şi că a fosr arestat.

Eram atât de mândru de el! Nu mă aşteptam să se-apuce de furat odată ajuns la Bucureşti. Ştiam că face acrobaţii pe cal la Circul Globus. Odată l-am văzut şi la televizor într-un spectacol", a declarat Constantin Timofte, tatăl lui Iulian.

Citiţi mai multe despre acest subiect joi în Adevărul de Seară şi Click

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite