Ziua broker pe piaţa de capital, seara artistă desăvârşită. Povestea bistriţencei care face picturi superbe pe haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Avram Grosan pictează pe haine din anul 2011 FOTO: Bianca Sara
Roxana Avram Grosan pictează pe haine din anul 2011 FOTO: Bianca Sara

Ziua este broker pe piaţa de capital, iar seara parcă se transformă într-o altă persoană şi-şi lasă imaginaţia în voia pensulei. Este povestea Roxanei Avram Grosan, o bistriţeancă ce s-a întors după aproape un deceniu la marea sa pasiune: pictura. Aceasta are însă o „pânză” mai deosebită, şi anume hainele.

Roxana Avram Grosan, o mămică de aproape 36 de ani din Bistriţa ne întâmpină într-o rochie neagră pictată. În spatele acestei opere de artă se află chiar ea, după ce în 2011 s-a reîntors la o veche pasiune: pictura. 

Dar să începem cu începutul. Roxana a urmat Liceul de Arte Plastice, iar după a continuat cu studii economice, pentru că în acea perioadă era destul de greu să ai o viaţă decentă şi confortabilă financiar artist fiind. 

După primele discuţii ne dăm seama că Roxana este „wonder woman” în variantă modernă: cu doi copii care încă n-au ajuns la liceu aceasta jonglează între două joburi, o pasiune solicitantă şi familie. 

Roxana este broker pe piaţa de capital şi colaborează cu o sală de sport pe partea de marketing şi promovare. Timpul liber îl dedică pasiunii sale care a şi trimis-o la Liceul de Arte Plastice:

„M-am angajat şi au trecut ani de zile în care nu m-am atins de pensulă. În viaţă faci ce faci şi tot acolo unde ţi-e sufletul ajungi. Aveam copiii deja şi îşi doreau hăiniţe cu anumite personaje de desene animate pe care nu le găseam niciunde. La un moment dat o prietenă mi-a spus să le fac eu dacă tot  nu le găsesc. Aşa a început totul. Asta se întâmpla în anul 2011”, îşi aminteşte Roxana. 

Aşa a început o aventură care o fascina pur şi simplu. Spune că după aceasta pauză, când a simţit gustul culorilor din nou, era capabilă să îi plătească ea pe alţii să o lase să le picteze hainele. Primii care s-au bucurat de talentul Roxanei au fost tocmai copiii săi, urmaţi fiind de prieteni.

pictura pe haine  3

Încet, încet, în urma unei prezentări de modă, Roxana a început să picteze şi haine pentru femei. Nu s-a rezumat la haine, a pictat gentuţe, sacouri şi chiar şi încălţăminte. 

Motivul pentru care şi-a îndreptat atenţia spre pictura pe haine, din care îşi suplimentează veniturile, este faptul că un tricou pictat este ca o expoziţie...permanentă şi dinamică. 

„Un tablouaş îl faci, îl pui în casă şi îl admiră cine îţi calcă pragul doar, un tricou îl poţi purta pe stradă şi îl vede toată lumea, nu doar cel care-ţi intră în casă. Pentru mine, satisfacţia majoră e când îmi văd lucrările pe stradă”, mai spune Roxana. 

De ce aleg bistriţenii să îşi lase hainele pe mâna Roxanei? Ei bine, o pictură nu doar că schimbă total acea haină, ci îţi arată şi o parte din personalitate şi din pasiuni. 

„Femeile merg mult pe pasiunile pe care le au, dacă le plac animalele aleg pisici de exemplu, dacă le plac florile aleg flori, oricum personalizate, cu elemente care înseamnă ceva pentru acea persoană. Sunt căutate cele cu mesaje şi cele pentru graviduţe”. 

pictura pe haine  6

Activitatea Roxanei a devenit populară cu ajutorul reţelelor de socializare, dar şi a „expunerii” pe stradă. Având în vedere faptul că petrece şi câte trei ore la un tricou o întrebăm când mai are timp de familie şi de job-ul ei de zi cu zi.

 „Asta e cheia, la mine timpul de televizor nu există, ori pictez ori citesc. Dacă valorifici fiecare moment, e okey, le poţi face pe toate”, precizează bistriţeanca, aceasta recunoscând totuşi că înainte de sărbători, atunci când comenzile se înmulţesc considerabil, e nevoită să mai refuze din clienţi.

În ciuda faptului că sunt mulţi artişti care trăiesc din artă, Roxana nu ar vrea să urmeze acest drum. Spune că transformarea într-o activitate de serie i-ar omorâ din pasiunea cu care pictează, iar aşteptările financiare ar face-o apăsătoare. 

pictura pe haine  2

Pentru o pictură, Roxana cere între 35 de lei şi 100 de lei, în funcţie de complexitate şi numărul de personaje prezente. Se asigură că înţelege foarte bine ce vor clienţii studiind o bună bucată de vreme fotografiile ce i se dau pentru inspiraţie. 

Din 2011 şi până în prezent, din mâinile Roxanei au ieşit sute de haine, încălţăminte şi obiecte de decor. 

Vă mai recomandăm:

Cum reuşeşte o fostă profesoară să „ne păcălească” ochiul cu flori din pastă de zahăr care seamănă izbitor cu cele din grădină

Cine vede florile realizate de Marinela Mureşan, o fostă profesoară din Beclean, este tentat să jure că în faţa ochilor are exemplare proaspăt culese din grădină sau de pe câmp. Artista transformă pasta de zahăr în adevărate opere de artă, care pot să reziste şi câţiva ani.

Mecanicul de locomotivă îndrăgostit de culori: a pictat peste 1.000 de tablouri. Casa bărbatului s-a transformat într-o expoziţie permanentă

Nechita Bumbu, un fost CFR-ist de 67 de ani, şi-a transformat casa într-o expoziţie permanentă. Bărbatul pictează încă de când avea 17 ani şi a reuşit să realizeze de-a lungul timpului peste 1.000 de tablouri. Despre pasiunea sa spune că este un dar de la Dumnezeu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite