Zece recorduri sportive imposibil de doborât. Meciul de fotbal în care s-au arătat 36 de cartonaşe roşii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele recorduri sportive mondiale sunt imposibil de doborât, deşi în unele cazuri au trecut şi zeci de ani de la stabilirea lor.

Bleacherreport.com a realizat o listă cu topul recordurilor sportive imposibil de bătut: 

- Lance Armstrong a reuşit să câştige de 7 ori consecutiv Turul Franţei. Ciclistul a reuşit să câştige toate competiţiile organizate în perioada 1999-2005, după ce s-a luptat cu cancerul testicular. Nimeni nu a mai reuşit o astfel de performanţă, patru ciclişti reuşind să câştige de doar 5 ori consecutiv competiţia.

- Richard Petty este considerat cel mai bun şofer NASCAR din toate timpurile. Acesta a câştigat 200 de curse. În cel mai bun sezon al său, din 1967, acesta a câştigat 27 de curse. Următorul este David Pearson, cu 105 de câştiguri. 

- Aleksandr Karelin – luptător de greco-romane cu 887 de victorii în palmares şi doar două înfrângeri. Rusul nu a putut fi învins în competiţiile internaţionale de profil timp de 13 ani. Acesta a obţinut şi trei medalii de aur la olimpiade. 

- Olandeza Esther Vergeer – liderul mondial la tenis de câmp jucat în scaun cu rotile între 1999 şi 2013. Aceasta a câştigat 42 de turnee de Grand Slem şi 7 titluri de paralimpice. Sportiva s-a retras în 2013, după 470 de victorii consecutive.

image

 Esther Vergeer (Foto: zimbio.com)

- Mike Tyson şi recordul său de KO-uri. Până la 20 de ani, când a cucerit primul său titlu de campion mondial, Tyson a câştigat toate cele 22 de lupte disputate la profesionişti prin KO, cu excepţia uneia dintre victorii. 

- Meciul de fotbal cu 36 de cartonaşe roşii. Acest record s-a înregistrat în 2012, la un meci dintre două echipe de fotbal din Argentina. După o încăierare care a avut loc chiar pe teren, arbitrul Damian Rubino a dat 36 de cartonaşe roşii, fiind eliminaţi inclusiv jucătorii aflaţi pe banca de rezerve. 

- Recordul de 47,6 secunde la 400 de metri al Maritei Koch din 1985. În ultimele trei decenii nicio altă atletă nu s-a mai putut apropia de acest record.

- Înotătorul cu 23 de medalii olimpice de aur. Este vorba despre Michael Phelps, un înotător de 31 de ani. Americanul şi-a anunţat retragerea din activitate în 2016, după Olimpiada de la Rio, însă e posibil să se răzgândească.

- Cel mai puternic şut soldat cu gol – autorul este Ronny Heberson Furtado de Araujo, fundaşul celor de la Sporting Lisabona. Viteza mingii ar fi trecut de 210 kilometri pe oră. 

- Cel mai lung meci de tenis masculin – peste 11 ore. Partida s-a întins pe trei zile şi a avut loc în 2010, la Wimbledon. John Isner şi Nicolas Mahut au jucat 183 de game-uri. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Messi a mai doborât un record istoric în Spania. Ce a reuşit starul argentinian în meciul Barcelona-Girona

Cascadorul Covrig a „ars“ timp de şapte minute, doborând recordul mondial!

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite