Vicepremierul Sevil Shhaideh: „Sunt discuţii legate de creşterea salariilor aleşilor locali“

0
0
Sevil Shhaideh a fost prezentă miercuri la Bistriţa FOTO: Bianca Sara
Sevil Shhaideh a fost prezentă miercuri la Bistriţa FOTO: Bianca Sara

În cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri, 1 martie, la Bistriţa, vicepremierul Sevil Shhaideh a spus că oficialii Ministerului Muncii discută în această perioadă o serie de modificări la legea salarizării unitare. Printre altele, se ia în calcul creşterea salarizării aleşilor locali.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a vorbit despre salarizările din sistemul bugetar. Aceasta a susţinut în faţa ziariştilor că, dacă ar fi după ea, aleşii locali ar trebui să primească, pe lângă indemnizaţii şi spor de dificultate şi spor pentru fondurile europene, însă conceptul de „indemnizaţie” nu presupune şi astfel de sporuri.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a spus că, în momentul de faţă, se discută legea salarizării unitare la Ministerul Muncii, luându-se în calcul o creştere a sumelor primite lunar de către aleşii locali. 

„În acest moment, la Ministerul Muncii s-a constituit grupul de lucru pentru Legea Salarizării Unitare, unde vom avea o secţiune distinctă pentru partea de funcţii de demnitate publică, aleşi, o secţiune pentru partea de funcţionar public sau personal bugetar. Sunt discuţii în acest sens, de creştere a salariilor şi a aleşilor locali”, a declarat Sevil Shhaideh, miercuri, 1 martie, la Bistriţa. 

Vă mai recomandăm:

Ordonanţa de urgenţă 6, prin care Sevil Shhaideh primeşte 30 de miliarde de lei pentru PNDL, aprobată de Senat. Băsescu: Faceţi „PSD rules“

Vicepremierul Sevil Shhaideh, despre o eventuală rectificare negativă a bugetului: „Să vedem ce se întâmplă cu colectarea veniturilor”

Mai multe - Bistriţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite