Valea Vinului din Munţii Rodnei, ideal pentru amenajarea unei pârtii de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, a dezvăluit în cadrul şedinţei de miercuri faptul că, potrivit experţilor, cel mai bun loc din România pentru amenajarea unei pârtii de schi se regăseşte chiar pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, mai exact la Valea Vinului, în Munţii Rodnei.

Preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, a discutat cu mai mulţi specialişti în încercarea de a identifica cele ma bune locaţii de pe teritoriul judeţului pentru amenajarea unor domenii schiabile. Experţii în domeniu i-au dezvăluit preşedintelui de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, faptul că cea mai bună locaţie din România pentru amenajarea unei pârtii de schi se regăseşte chiar în Munţii Rodnei, mai exact în zona Valea Vinului.

„Specialiştii spun că unul dintre cele mai importante domenii schiabile din România poate fi amenajat la Valea Vinului, acolo la 2000 şi ceva de metri ar fi locaţia perfectă”, a precizat, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de miercuri, preşedintele Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că dezvoltarea unor asemenea proiecte nu depinde doar de Consiliul Judeţean, ci şi de autorităţile locale, de care se trage de mai bine de doi ani de zile pentru a aproba realizarea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sângeroz-Băi- Munţii Rodnei este formată din comunele Maieru, Rodna, Şanţ, Ilva Mică şi din staţiunea Sângeorz-Băi. Scopul acesteia este realizarea unor proiecte menite să dezvolte şi să promoveze turismul, agroturismul, silvoturismul şi ecoturismul de pe Valea Someşului şi de la poalele Munţilor Rodnei.Vă mai recomandăm:

 „Covorul” cu narcise sălbatice din Parcul Naţional Munţii Rodnei îşi dezvăluie splendoarea

10 lucruri fascinante despre Munţii Rodnei, raiul lacurilor din România şi locul unde vezi covorul cu narcise


 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite