Un cioban a fost atacat de urs la stâna unde muncea. Câinii i-au salvat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciobanul a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş
Ciobanul a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş

Marţi, un cioban de 41 de ani a fost atacat de un urs chiar lângă stâna unde muncea. Acesta a fost practic salvat de câinii de la stână. Din cauza rănilor serioase provocate de animal, bărbatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

Incidentul s-a produs marţi, la orele prânzului. Un cioban de 41 de ani care muncea la o stână din localitatea Dorolea a fost atacat de o ursoaică. Acesta se afla pe un câmp cu oile, când a fost atacat de o ursoaică cu doi pui.

Bărbatul a reuşit să se caţere într-un copac, însă ursoaica l-a tras jos. Acesta a fost practic salvat de câinii de la stână, care i-au sărit în apărare. Se pare că ursoaica în cauză dă târcoale stânei încă de aseara. În cursul serii, aceasta a omorât o oaie. 

În căutarea bărbatului a fost trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă, dar şi salvamontiştii. De asemenea, echipajul medical a decis solicitarea elicopterului SMURD de la Târgu Mureş. 

„Bărbatul a fost coborât de localnici o porţiune, în întâmpinarea echipajului de intervenţie. Au intervenit salvamontiştii şi un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD. Victima a fost stabilizată şi predată elicopterului SMURD pentru a fi transportată la o clinică de specialitate din Târgu Mureş”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa. 

Se pare că bărbatul a fost muşcat de gamba piciorului drept şi prezintă lovituri, înţepături şi o lovitură în torace. Leziunile nu îi pun viaţa în pericol, acesta fiind conştient încă de la atac. 

Vă mai recomandăm:

Un cioban a murit după ce a fost înjunghiat la o stână de un alt bărbat

Doi ciobani minori, cercetaţi după ce câinele care însoţea turma de care aveau grijă a muşcat un turist polonez

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite