Un bistriţean şi-a „donat“ ziua de naştere pentru un scop nobil. Contravaloarea cadourilor a ajuns la copiii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bistriţean care a împlinit în data de 21 noiembrie 41 de ani a ales să îşi sărbătorească ziua de naştere într-un mod inedit . Acesta a ales să îşi „doneze” ziua de naştere, îndemnându-şi prietenii să transfere în conturile Asociaţiei Autism Europa Bistriţa suma pe care ar fi cheltuit-o pentru a-i cumpăra un cadou.

Alin Salvan este un antreprenor de 41 de ani din Bistriţa. În data de 21 noiembrie, acesta a împlinit 41 de ani şi a ales să marcheze această zi specială într-un mod inedit. 

Deşi prietenii se aşteptau la o petrecere mare, presărată cu cadouri, mâncare şi băutură, Alin Salvan a ales să „petreacă” discret şi să facă şi un gest altruist cu această ocazie.

Bistriţeanul a ales să îşi doneze ziua de naştere. Conceptul l-a împrumutat de la un amic din Norvegia. Practic, acesta a creat un eveniment pe reţeaua de socializare Facebook, unde şi-a invitat toţi prietenii, prin care îşi îndemna cunoscuţii să doneze suma pe care ar fi folosit-o pentru a-i achiziţiona un cadou cu ocazia zilei sale de naştere.

„Din când în când, este important să ne reamintim cât de norocoşi suntem, iar eu mă consider a fi printre aceia care ar trebui să fie recunoscători pentru ceea ce au – oportunităţile să-mi construiec o viaţă pe care o iubesc, pasiunea pentru munca pe care o fac şi, cel mai important, o familie minunată şi iubitoare. Şi mulţi prieteni! Iubesc necondiţionat copiii! Ca semn de preţuire, aleg să vă donez ziua mea de naştere. Te provoc să fii erou. Erou pentru o zi. Alege şi tu să desenezi zâmbete. Nu uita: copiii sunt ca nişte radare extrem de sensibile. Ochii lor nu lasă nimic neobservat, urechile lor sunt întotdeauna pe recepţie, iar mintea lor prelucrează neobosită mesajele pe care le recepţionează. Investind în ei, investeşti în mine! Vă invit, aşadar, să îmi faceţi un cadou indirect, donând suma pe care aţi fi cheltuit-o, sau nu, pe cadoul meu către Asociaţia Autism Europa Bistriţa-Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ”, a fost mesajul lui Alin Salvan, către prietenii săi.

Alin Salvan: „Băieţelul meu de 6 ani a fost unul dintre motivele acţiunii mele”

Mai mult, bistriţeanul va dona şi el contravaloarea petrecerii pe care o organiza în mod normal de ziua sa. 

„O petrecere implică anumite costuri! Acele costuri prefer să le donez! Asta e ideea! Tot ce se cheltuieşte cu ziua mea...să se doneze! O să fie o zi obişnuită, petrecută cu soţia şi cu băieţelul meu de 6 ani! El a fost şi unul dintre motivele acţiunii mele. E şi un îndemn la compasiune şi toleranţă”, ne explică Alin Salvan. 

image

Alin Salvan a ales să îşi „doneze” ziua de naştere (Foto: Facebook - Alin Salvan )

Potrivit bistriţeanului, prietenii au privit iniţiativa sa cu surprindere şi admiraţie. Acesta spune că unii prieteni i-au recunoscut că nu ar fi putut să facă niciodată aşa ceva, să renunţe la emoţia de a „percepe” orice cadou.

În ceea ce priveşte donaţiile, Alin Salvan recunoaşte că primii care au răspuns pozitiv demersului său au fost prietenii săi din afara ţării. 

Antreprenorul spune că a ales Centrul „Micul Prinţ” pentru că are mai mulţi prieteni care au copii ce suferă de autism şi vrea să îi sprijine măcar puţin. 

„Pentru mine, băiatul meu este prioritar în orice fac şi întreprind! Vreau ca şi alţi copii să fie trataţi la fel, măcar la nivel de intenţie. Sper ca şi alţi bistriţeni să-mi urmeze exemplul. Sper din toată inima!”, completează bistriţeanul. 

Vă mai recomandăm:

Cum arată comunitatea „atinsă” de Dumnezeu. Povestea preotului bistriţean care a transfomat solidaritatea într-un mod de viaţă

Mobilizare fără precedent pentru Alex, un băiat de 8 ani diagnosticat pentru a doua oară cu leucemie

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri